В Индия търсят съкровище по видение на хиндуистки гуру

То било 1000 тона за 50 милиарда долара
18 окт 2013 20:19, Елка Василева
3
В Индия търсят съкровище по видение на хиндуистки гуру
Снимка: Reuters

Археолози започнаха да търсят съкровище под крепост от 19 век в Северна Индия, след като популярен хиндуистки гуру каза, че му се е явил бивш владетел, който му е казал за скривалището, съобщи Асошиейтед прес.

Свами Шобхан Саркар разказа съня си на индийски министър, който посети миналия месец ашрама му. Владетелят, който му се е явил, е раджа Рао Рам Бакш Сингх, обесен от британците през 1858 г. Той му поръчал да се погрижи за съкровище от 1000 тона на стойност почти 50 милиарда щатски долара под крепостта му в северния щат Утар Прадеш.

Индийски геолози и археолози изследваха района в неделя и откриха доказателства за тежък метал на около 20 метра дълбочина. Какъв точно е той може да бъде установено само като бъде изкопан.

Индийският археологически институт обяви, че ще започне разкопки под храма в руините от старата крепост днес.

Претенденти за съкровището, което може да бъде намерено, не липсват - наследници на раджата, щатът Утар Прадеш, местните власти.

Хората от селото Даундиа Кхера, които нямат дори електричество, казаха, че за съкровището са им разказвали предците им. "Всеки в селото знае за него" - каза 60-годишната Видявати Шарма.

Хората в района на гр. Унао, който е 80 км от столицата на щата Лукноу, са намирали сребърни и златни монети. Никой обаче не знаел къде точно може да е съкровището, докато покойният раджа не се явил в съня на свами Шобхан Саркар.

Местните хора почитат свами Саркар "като Бог, защото е направил много за района" - каза учителка.
 

(БТА)


3
Още по темата: съкровищеИндиягуру
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До умен гущер

КАКВО ЗЛАТО ТОЧНО ВИЗИРАТЕ