Всяка сутрин Зукърбърг се е събуждал с нови 6 млн. долара

Основателят на Facebook е заработил 2,27 млрд. през 2012
Обновена: 23 окт 2013 20:50 | 23 окт 2013 20:50, Александър Попов
11
Всяка сутрин Зукърбърг се е събуждал с нови 6 млн. долара
Снимка: Reuters

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг е спечелил близо 2,27 милиарда долара през 2012 година. Това означава, че всеки ден той е прибавял по 6 милиона долара в банковата си сметка, сочи изследване на консултантската компания GMI Ratings за най-високоплатените топ мениджъри в САЩ.

По спечелени пари Зукърбърг е изпреварил изпълнителния директор на петролно-газовия оператор Kinder Morgan - Ричард Киндер, който е заработил 1,1 милиарда долара. Челната тройка се допълва от шефа на Sirius XM Radio Мел Кармазин с далеч по-скромните 255 милиона долара.

Шефът на Apple Тим Кук е едва на пето място в класацията със 144 милиона долара.

От консултантската компания отбелязват, че през миналата година топ-мениджърите на водещи американски корпорации са постигнали рекорд, пише БТА. Десетимата най-високоплатени ръководители за първи път са заработили най-малко по 100 милиона долара, а двама от тях могат да се похвалят с над 2 милиарда долара.

В класацията на най-богатите хора на сп. Forbes Марк Зукърбърг заема 20 място, като състоянието му е оценено на 19 милиарда долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
15
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
завиждате ли, бедняци? завиждайте, защото завистта дава смисъл на парите. за живеене стигат 500 лева на месец, всичко отгоре е за да подтискаш по-бедните от тебе и да ги караш да злобеят.
7
0
 
18
 
! Отговори
До 1 Хитлер преди 10 години
"Аз ко имах за целия си живот 6 млн. щях всеки ден да съм с нова Златка, НЕК-аджийка в леглото, но уви имам 500 и карам с моята оваца" Да, но разбираш, че за да ти дойдат парите, трябва да мислиш и да правиш други неща. Които ти те можеш да правиш, защото предпочеташ да си харчиш 500-те и времето по Златки и т.н. Не е за завиждане, нали? Поне да можеше да ги изяде или да се угои като Пеевски, ама и това сигурно не може повече от теб, като го гледам какъв е слаботелесен.
6
3
 
16
 
! Отговори
maora преди 10 години
napravo shte im poviarvam che sam si e spe4elil parite i e uniklano umen.............gluposti . Judeiski istorii za maloumnici !!!
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
a posle amerikancite bili prosti.Mai za nas stava na vupros, kudeto edno neshto ne sme napravili kato horata
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама тозие *** бре,всеки ден е с нов Златко :-ДДДДДДДДДД
3
3
 
27
 
! Отговори
tough преди 10 години
Бах мааау, колко пари от нищо и за нищо...
2
2
 
32
 
! Отговори
наша гордост преди 10 години
Че и при нас , някои се сабуждат по - богати ит вчера , примери : Б.Борисов , Станишев , Плевнелиев , Сидеров ,И.Костов , Доган , Местан и изобщо всички дето са "горе" и произлизат от Майката БКП .
1
9
 
50
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Аз ко имах за целия си живот 6 млн. щях всеки ден да съм с нова Златка, НЕК-аджийка в леглото, но уви имам 500 и карам с моята оваца