Децата днес ползват смартфони и таблети още преди да проговорят

70% знаят как се борави с високотехнологични джаджи още преди училище
31 окт 2013 19:29, Елка Василева
1
Децата днес ползват смартфони и таблети още преди да проговорят
Снимка: архив, Reuters

Във времето на новите технологии много малчугани се научават да използват смартфони и таблети още преди да проговорят, съобщава в. "Метро", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на компания ВиТек сред 2000 родители с деца под 11-годишна възраст.

Данните от анкетата сочат, че около 70 процента от децата знаят как се борави с високотехнологични джаджи още преди началното училище. До 5-годишна възраст техническите грамотните малчугани са изпратили средно 116 есемеса и 85 имейла.

Близо 30 процента от децата играят игри като Angry Birds на смартфони и таблети още преди да са в състояние да "сглобят" цяло изречение.

Проучването разкрива още, че употребата на смартфони и таблети се окуражава от родителите - 42 процента от тях купуват на потомците си електронни устройства с образователна цел.

Допитването показва също, че 47 процента от децата намират необходимата им за училище информация онлайн. За сравнение - подрастващите, които за целта използват традиционните книги, са едва 15 процента.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: децасмартфонитаблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
ЗАгрижен преди 10 години
И?!?Все си мисля, че журналистите трябва да вмъкнат и някоя нотка на анализ, а не да преписват статистиката на НСИ, или Великобританския такъв... или още по-лошо да превеждат чужди вестници... Отдавна хората учат чужди езици и си превеждат сами.