Почина дъщерята на Уолт Дисни

79-годишната Даян Милър си отиде след падане
20 ное 2013 11:24, Александър Попов
6
Почина дъщерята на Уолт Дисни
Даян Милър и Франк Гери на откриването на залата "Уолт Дисни" в Ел Ей. Снимка: Reuters

Даян Дисни Милър, дъщеря на Уолт Дисни, почина в дома си в Напа, Калифорния на 79 години от усложнения след падане, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

"Като любимата дъщеря на Уолт Дисни и едно от неговите вдъхновения за създаването на "Дисниленд", тя има специално място в историята на компанията "Уолт Дисни" и в сърцата на феновете по целия свят", заяви президентът на компанията Робърт Айгър.

Даян Милър е голямата дъщеря на Уолт и Лилиан Дисни. Тя е казвала за баща си, че е бил грижовен човек, проявяващ търпение към децата си. През 2009 г. Даян Милър основава семейния музей "Уолт Дисни" в Сан Франциско. Тя има голям принос и за завършването на проектираната от Франк Гери концертна зала "Уолт Дисни" в Лос Анджелис.

Даян е разказвала, че идеята за създаване на "Дисниленд" е дошла на баща й, когато ги е водил със сестра й Шарън на въртележка.

"Той седеше там и си мислеше, че би трябвало да има повече неща, които родителите и децата да правят заедно. Така се роди идеята за "Дисниленд", споделя тя през 1998 г. пред "Сан Франциско кроникъл".

Даян Милър има седем деца, 13 внука и едно правнуче, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Уолт ДисниДаян Милър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
m.Cоциалист преди 10 години
И къде драги съм написал че Попай е герой на Дисни? Просто го дадох за пример за промиване на детския мозък от капиталистически компании. Комунизмът е най-добрата форма на управление! Капиталистите са жестоки
5
3
 
3
 
! Отговори
bau преди 10 години
Социалиста и компания никога не е чувал за маркетинг ? Кой ще ти гледа детско на което героя се зоби с коприва ? :D Червена тъпота , та чак вдлъбната !
4
1
 
12
 
! Отговори
До Социалист преди 10 години
Попай не е герой на Дисни!!!
3
0
 
25
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Да почива в мир, жената! Силно впечатление ми направи колко много деца и внуци има тя, браво! Ето това е едно дълбоко осмислено съществуване!
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
г-н Социалист, ти какво пускаш на децата си да гледат, сигурно парламентарен контрол и им четеш не книжки, а досиета от държавна сигурност. Много конспиратори, много нещо, ти нека си нямай акъл в главата пък разчитай да не ти промиват мозъка - смях.
1
46
 
14
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Тези капиталистически компании имат за цел да ни промиват мозъците още от деца. Всички филмчета са направени с някаква цел именно за това! Малцина от вас които ще ми цъкнете "минусче" на коментара дори не предполагат че спанакът не съдържа толкова желязо колкото копривата(примерно) на мръсните капиталисти продаваха безполезни треви на децата които искаха да бъдат силни като "Попай моряка". И все пак - Да почива в мир! Там горе има кой да я съди!