Китайските милиардери - най-младите в света

Средностатистическият купувач на Ferrari е на 32 години
Обновена: 24 ное 2013 19:31 | 22 ное 2013 18:42, Елена Кирилова
11
Китайските милиардери - най-младите в света
Пекин е дом на най-голям брой милиардери в страната – общо 26. Снимка: Ройтерс

Най-младите милиардери в света са китайските, съобщава BusinessWeek. Списанието се позовава на ново проучване на Wealth-X и банковия гигант UBS, което посочва, че най-богатите хора в Китай са с девет години по-млади в сравнение със средната възраст на милиардерите в света.

9 от 10 милиардери в Китай дължат успеха си единствено на себе си, а това е най-високият дял, в сравнение с останалите страни. 

Още по темата
За да се увери, че китайските милиардери са се сдобили по законен начин с богатствата си, Bloomberg News проучи серия от екстремно богати и популярни политически семейства в Китай.

Като се има предвид дълбоката връзка между парите и политическата власт в Китай, не е изненадващо, че Пекин е дом на най-голям брой милиардери в страната – общо 26. След него се нарежда Шанхай с 19 милиардери, а трети е Шънджън с 16 милиардери.

Според проучването на UBS богатството на всички милиардери в Китай възлиза на 384 млрд. долара, което е приблизително колкото целия годишен БВП на Южна Африка през 2012 г.

Както милиардерите, така и купувачите на луксозни стоки, в Китай са много по-млади от средното ниво за света, поне в някои продуктови категории. През 2011 г. средностатистическият купувач на Ferrari в САЩ е бил 47-годишен, а в Китай – 32-годишен.

Още любопитни икономически новини четете в Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Ние се чудим как да свържем двата края след доброто управление на ГРОБ!!!Да им пратят ГРОБ и БУда да ги управлява!!
9
0
 
4
 
! Отговори
преди 10 години
тая *** комунистическа ***...
8
0
 
7
 
! Отговори
тц, ма твърду !!! преди 10 години
Не може да е верно!Милиардерите не бяха ли капиталисти?А Китай не беше ли комунитсически?Що чинат милионери в ком. Китай?Или всичко е алабализъм за масите...Или
7
0
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
няма бате, пишат и после излизат с колеги да пушат и да си чешат ушите..
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И съвсем случайно 30 годишното милиардерче е синче и щерка на 5-то поколение висши партици.Иначе всичко само цял живот.. Тва са приказки за малки деца.В тая страна тъй подобна на нещо като България и Русия + доста от латинска америка ако нямаш солиден гръб във властта забрави да станеш милиардер.Другият вариант е да са некви мафиоти- отново щедрп спонсорирани от партията майка.Нещо до болка познато в родната България.. Или само аз виждам приликите?
5
5
 
20
 
! Отговори
Бат Фъки преди 10 години
Колко жалко е да имаш пари и да караш Ферари и фсички *** да са твои... а фсъщнос... дръжката на тигана ти да е 3-4 сантиметра... аз моя го увивам няколко пъти около кръста и ако се налага плаша плъховете в квартала, мислят го за питон.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А китайските миньори-едни от най-трудно дочакващи пенсия в Света.
3
0
 
20
 
! Отговори
Евроамериканец преди 10 години
вижте в ляво китайската Златка как бройка портфейлоносителите, хаа
2
11
 
9
 
! Отговори
Китаец преди 10 години
Защолъжите и плашите народите, В Китай средствата за производство са общонародна собственост и няма такива лица,които да притежават имущество в такива размери,за които вие лъжете, Има лица, на които е поверено управлението на огромни средства за производство, но те са общонародна собственост и ако някой посегне да ги присвоява, както е у нас, той знае, че ще бъде осъден на смъртТака ние пазимобщонародната собственост
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Според проучването на UBS богатството на всички милиардери в Китай възлиза на 384 млн. долара..."Значи богатсвото на всички взети заедно няма и половин милиард :-)И това ми било журналисти - оправете си простотиите!