Рецепта за повишение: Светлосиня риза и тъмносиня вратовръзка

Началниците се дразнят най-много от сандали с чорапи
Обновена: 25 ное 2013 19:37 | 25 ное 2013 19:37, Красимир Ангелов
5
Рецепта за повишение: Светлосиня риза и тъмносиня вратовръзка
Снимка: Reuters

Мъжете, които искат да бъдат повишени в службата, е добре да се снабдят със светлосиня риза и тъмносиня вратовръзка, пише "Дейли мейл", позовавайки се на ново британско изследване.

Учените са установили, че този елегантен комплект в два тона създава най-добро впечатление в службата. След него се нареждат червената и лилавата вратовръзка.

Едва 18 процента от британците ходят на работа с костюм и вратовръзка. Една четвърт избират риза и сако, но без вратовръзка.

Младите по-често обличат костюм за работа - 25 процента, при 17 процента над 55 години. Всеки седми запитан (14процента) обаче признава, че е пропускал възможност за повишение заради небрежно облекло.

Пет процента пък признават, че за повишение разчитат на щастливи чорапи или аксесоари.

Повече от половината от анкетираните (58 процента) признават, че облеклото им в службата е такова, че да изглеждат умни и да правят впечатление на началника. Желаещите да впечатлят клиентите са само 13 процента.

Изследването установи още и какво най-много мразят началниците да видят сред облеклото на подчинените си - сандали с чорапи (64 процента), тениска с надпис (58 процента) и бермуди (49 процента).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
15
 
! Отговори
Карл Педерфелд преди 10 години
Тъмен костюм и бели хавлиени чорапи с червен кант в горния край и емблема "Diesel" ;)Класиката от демокрацията е: пазарски лъщящ анцуг с елегантни официални обувки и пак въпросните бели хавлиени чорапи. ;-)
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А пък моя дядо ми казваше, да нямам доверие на човек ,носещ риза с къс ръкав под сакото!!! Абе луди старчета,кво да ги правиш?
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако дядо ти не е изглеждал добре с костюм и ти неможеш да изглеждаш добре с костюм.
1
4
 
21
 
! Отговори
Кака Радка преди 10 години
Рецептата е розови прашки и дълбоко деколте!