Кучета, достойни за Vogue

Висша мода за домашни любимци
13 яну 2014 17:34, Мария Дуковска
4
Кучета, достойни за Vogue
Снимка: Sophie Gamand

Пера, перли, скъпоценни камъни, дантела, цветя – всичко това не е част само от облеклото на дамите и господата, а и на техните любимци. Открай време малките кучета (особено породата чихуахуа) се превърнаха в неизменен аксесоар към висшата мода.

Мнозина звездни личности и дами от светския хайлайф не излизат никъде без любимците си и ги обсипват със специални модни аксесоари на реномирани марки. Чанти Prada, каишки с камъни Swarovski са част от „екстрите", с които четириногите могат да се похвалят. А съвсем наскоро излязоха и модни фотосесии с името Dog Vogue.

Техен автор е френският фотограф Софи Жеман, която заснема уникални кадри на кучета, облечени в изискани тоалети от висшата мода, дело на дизайнера за кучешки облекла Антони Рубио.

„След като видях сцената за Висша мода за кучета в Ню Йорк, исках да създам нещо, което може да се види в модните списания, само че за четириноги любимци. Направих кастинг за чихуахуа, защото реших, че те ще са най-изразителни, тъй като притежават една помпозност. Освен това са малки и представят модата много добре. Поканих Антони Рубио да създаде специални дизайнерски облекла за случая. За всяка снимка съчетавах различни парчета плат и декорации. Чувствах се като стилист, който участва във фотосесия за Vogue", сподели Софи пред MailOnline.

„Опитах се да уловя специфични изражения на кучетата, които да съответстват на тоалета, който носят, за да създам серия от образи", добави дамата.

Софи издаде още, че снима само животни и иска да улови връзката, която кучетата имат с хората.

„Кучетата се превърнаха в нещо повече от животни. Те са верен спътник и за някои хора заменят дори половинката или децата. За мен тази връзка между хора и животни е предизвикателство и ми е много интересна."

Според Жеман четириногите не са еднакви, а всяко от тях има своята индивидуалност. „В ума ми всяко куче има своя богат вътрешен свят и като фотограф се опитвам да създам прозорец към него", казва фотографката.

Вижте красивите кадри в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: модааксесоарикучета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
13
 
! Отговори
Дзин цин Мин преди 10 години
Кучета достойни за виетнамска празнична трапеза!
3
0
 
5
 
! Отговори
girl преди 10 години
кучетата са много сладички, искам едно такова слудурче.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, в природата кучето не ходи с прическа и с капела. И ако можеше да говори, едва ли щеше да поиска костюм! Извратеняците нямат чет.Дано един ден да стане тъй, че кучета да слагат козини на човеците и да ги карат да спят в листата до някой пън, да носят пръчка в устата.. и да очакват, че на човекът ще му е кеф!!!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде са природозащитниците- костюми, шапки... за куче. Та това е животинка, на която й е нужна максимална свобода. Доброто гледане трябва да е близко до естествената среда! ИЗПОЛЗВАТ ГИ ЗА СЕИР, СРАМОТА!!