Хората с деца не са по-доволни от живота

Това важи за живеещите в по-богатите страни
14 яну 2014 21:08, Александър Попов
7
Хората с деца не са по-доволни от живота
Снимка: Reuters

Хората с деца не са по-доволни от живота от бездетните. Поне в богатите държави, сочи ново изследване на американски учени, цитирано от БТА.

Авторите на настоящия труд от университета в Принстън анализираха отговорите на 1,8 милиона американци, анкетирани и преди това за качеството на живота им и състоянието на духа им. Резултатите показват, че сред хората с деца ежедневното душевно състояние варира повече, като преминава през дребни радости и стресови състояния. Затова детето има и лек негативен ефект върху задоволството от живота и търсенето на щастие.

Изследователите обаче стигат до извода, че хората с деца в крайна сметка са също толкова доволни от живота, колкото и тези без деца.

Върху задоволството от живота се отразяват и други фактори и емоционални преживявания. Хората с деца са общо по-образовани, по-здрави, с по-високи доходи и по-често са женени и набожни.

Ако резултатите приличат на тези в други развити англоезични държави, те са много различни за бедни нации с висока раждаемост. В тези държави някои хора имат деца, дори когато това намалява благополучието им.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
АХАХХАХАХА преди 7 години
АХАХАХХАХА, АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължавайте с тези статии, после ще ни пишете как българите не раждали деца и се стопяваме.Добра работа, журналисте!
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България, някой хора имат деца за да увеличат благосъстоянието си.
3
12
 
2
 
! Отговори
Cleo преди 7 години
Za syjalenie ima neshto wqrno. W taka narechenite "razwiti" strani horata sa golemi egoisti i gledat da izritat decata kato stanat na 18 za da si jiweqt jiwota ... Komersializma wodi do tam!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последният параграф визира България.
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости