Мъже, внимание! 10-те божи заповеди за Свети Валентин

Не се хвалете колко сте романтични, подарете малък подарък от сърце
13 фев 2014 22:56, Красимир Ангелов
28
Мъже, внимание! 10-те божи заповеди за Свети Валентин
Снимка: Reuters

Дали мъжете искат или не, всяка жена има определени изисквания към половинката си на 14 февруари - Деня на влюбените. За да няма недоразумения и празникът да се превърне в истинска битка, италианският "Кориере деласера" представи 10-те божи заповеди на жената, които мъжът трябва да съблюдава на 14 февруари.

Според изданието в Деня на влюбените мъжът трябва:

1. Да не се хвали колко е романтичен или изобретателен, защото празникът е на влюбения мъж, а не на егото на влюбения мъж.

2. Да не се прави на Мистър Съвършен само за един ден, защото трябва да е съвършен всеки ден, ако действително обича жената.

3. Да не прибягва до високопарни и патетични декларации, когато се обяснява в любов на възлюбената си, а да използва прости и нежни думи, които използва всеки ден, когато й казва колко я обича.

4. Да не прави шокиращо скъпи подаръци или шокиращо много подаръци, защото един подарък, но от сърце, било то и скромен, е достатъчен.

5. Да не увърта, ако е забравил да купи подарък, а да си признае, вместо да обещава невероятни неща за по-късен етап, които така и няма да се случат.

6. Да не води дамата на сърцето си в шикозен или моден ресторант, ако тя обича обикновените кръчми и традиционната храна.

7. Да не гледа другите жени.

8. Да не се прави на великия любовник, ако силите му няма да стигнат, за да се посвети точно в този ден на секс маратон.

9. Но както не трябва да се прави на великия любовник, така мъжът не трябва и да заспива след празнуването, веднага щом легне на леглото.

10. А десетата е да не купува секс играчки за подарък въпреки твърденията, че те са актуални за празника на влюбените.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анаксимандър преди 10 години
А жените какво трябва да правят.......-Да си клатят крачолите естествено, както цяла година правят.
23
2
 
13
 
! Отговори
бай трифон преди 10 години
НАЗДРАВЕ! ;)
22
2
 
13
 
! Отговори
бай трифон преди 10 години
подкрепям коментара на 20, но на мен лично ми омръзна от тези лиготии да гледам по улиците да се мяркат хора с някакви огроми плюшени сърца и т.н. ако се обичат двама души, не е нужно да има празник за това. много шум за нищо и изкарване на пари от китайски джунджурии сладки и глупости
21
1
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 10 години
Източно-западната схизма,[1] позната и като Великата схизма[2] (този термин по-късно се използва за Папската схизма), е политическо разделение на християнската църква на два основни дяла - Римокатолицизъм и Източно православие. Разколът между Рим и Константинопол бележи началото си от 1054.
20
3
 
14
 
! Отговори
мнение преди 10 години
Смятам, че всеки е свободен да празнува какъвто си реши празник. Но ми е много странно да чета коментари, че който празнува Свети Валентин е вероотстъпник, или че понеже сме християни, не трябва да го празнуваме. Ами католиците да не би да не са християни? Да кажем, че който го празнува, не спазва българските традиции - по може да се приеме, но че е вероотстъпник - не. И католици, и православни сме християни. Да забравим поне за малко негативизма и да отпием глътка хубаво вино!
19
2
 
4
 
! Отговори
Разумен преди 10 години
Не съм съгласен с 4. Ако искам и мога, защо да не направя скъп подарък ? :)
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До anti religionГ-не/г-жо жалко е,че така се излагате,личи че нито познавате нашата история нито която и да е.Първо ако сте ходил/ла в някоя балканска страна всички те имат афинитет към алкохола а винарството е заложено още от времето на прабългарите в нашия манталитет,какви алкохолици какви пет лева?? И второ като ви харесва св.Влаентин ди го празнувай кой те е спрял?кеф ти хелоуин,кеф ти коч байрям,кеф ти ханука кеф ти всичко ама като си безверен/на и неграмотен/на поне не го показвай публич
17
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А честит празник и от северозападнала България в частност Враца :) под празник имам предвид" Трифон зарезан".Незнам за вас ама на мене не ми трябва някакав си католически празник за да покажа на жена си че я обичам,аз съм християнин и си празнувам нашите празници,или пък един ден за да покажа баш на него разбираш ли колко държа на нея,аз си го показвам всеки ден.А да ви е честит празника и пълни бурета с вино или ракия кой как предпочита и НАЗДРАВЕ!!!!
16
7
 
3
 
! Отговори
anti religion преди 10 години
razbiram zashto povecheto ot vas haresvat zarezan.....vse pak sigurno sa izrasnali v semeistva na alkoholici a i za pove hego ot vas da se narejesh qko e vs den.ko po hubavo da ima i oficialen praznik za tvanqma znachenie dali e katolicheski ili sataninski sv.valentin.vajno e hubaviq povod.a i da ne gvorim za hristqnstvoto koeto kato cqlo e nalagano sus boi i kruv po evropa...aide molq vi se.nai loshite neshta na tozi svqt sa doshli ot religiqta.ot vs religii bez izklucheniq.
15
5
 
6
 
! Отговори
Доктор преди 10 години
До Честито ЛОЗАРИИзпий си хапчетата
14
7
 
3
 
! Отговори
SVETI KALASNIK преди 10 години
KAKVITO PRAZNICITE ....TAKAV I NARODA !| PREDATELI, BEZ ROD I ISTORIA ! STE PISA NA LATINICA ! STE NARUSHAVAM TRADICIITE , ZASTOTO BG NE ZASLUJAVA UVAJENIE ! NE NAROD , A MARSHA !!!!! MELEZI !!!!!
13
6
 
18
 
! Отговори
123456 преди 10 години
Нямам нищо против празника,но напоследък така сме свикнали със всичките чужди празници,че се самозабравяме......много лошо......Никой не обича продажниците
12
3
 
14
 
! Отговори
razgradski pop преди 10 години
защо "Мъже, внимание!"???...любовта в повечето случаи е двустранна и хетеросексуална, нали..?
11
14
 
15
 
! Отговори
Честито ЛОЗАРИ преди 10 години
А на тъпите суфиенци, които си продадоха душите на католиците пожелавам: Ближете задниците на чуждопоклонниците. Какви християни сте вие? Мръсни продажни душици!Да не съм ви видял в ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ.И що мълчат нашите свещеници?Заклеймете тези продажни въшки. ЗАЩО МЪЛЧИТЕ?ЗАЩО?
10
6
 
17
 
! Отговори
/// преди 10 години
Жената смята, че валентина е лигав празник, пък и не наш та не ме занимава с глупости, Зарезан мина преди две седмици, та днес ще си е обикновен полов петък.
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямам малък подарък. Имам голям!
8
10
 
29
 
! Отговори
tidimitrov преди 10 години
Честит Трифон Зарезан! А, за тези вероостъпници най-вероятно ще искат днешния ден да се преименува на "Валентин Зарезан Байрям". Дедите ни са си запазили вярата пет века, а ние сега се мъчим без бой да се откажем от нея! Възмутен съм от незнанието, че на 10.02 според нашия календар се празнува Валентинов ден! Другия факт-какъв Хелоуин, какви 5лв, та ние си имаме Вси Светии! Хайде наздраве и да е плодородна годината и пълни буретата с вино!
7
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честит Трифон Зарезан българи!
6
7
 
28
 
! Отговори
Bobi преди 10 години
Имам чувството , че аз съм я написал статията..Иначе честит ден на влюбените и никой не ви налага чужди празници..Няма нищо по хубаво от това да си влюбен . Аз след малко почвам виното, че и на този празник трябва да обърна внимание..
5
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
14-ти февруари е ден на баровците, които могат да си позволят любов или е ден на чикиджиите, които си мечтаят за любов, но не им стигат финансовите възможности да си я позволят?