Започва седмицата на модата в Париж

Достъпът до събитията - чрез социалните мрежи
25 фев 2014 16:28,
0
Започва седмицата на модата в Париж
Снимка: Reuters

След Ню Йорк, Лондон и Милано модните дефилета за следващия есенно-зимен период от днес стартират в Париж с представяне на млади дизайнери, предава Франс прес. Близо сто шоу спектакли, програмирани в официалния календар, и още десетина представяния в шоурумите ще бъдат във фокуса на света на модата през следващите девет дни. Дефилетата ще очертаят тенденциите за следващия есенно-зимен сезон, съобщава БТА.

Дизайнери от над двайсет националности ще превърнат Париж в "международна сцена", според думите на специалиста по лукса Серж Карейра, за да представят визията си за следващия есенно-зимен сезон. Изобилие, което запазва на Париж статута му на световна столица на модата.
 
Най-голямо е любопитството към последния ден, когато е програмирано дефилето на "Луи Вюитон". През октомври, след шестнайсет години, отдадени на сензационното преизмислянето на прочутия с куфарите и пътни принадлежности френски бранд, американецът Марк Джейкъбс реши да се оттегли. Мястото му зае авангардният Никола Гескиер, вдъхнал преди това нов живот на марката "Баленсиага"."Това е събитието" на тазгодишните дефилета, уверява Серж Карейра. 
 
"Преди всичко ще присъстваме на завръщането на един голям талант на подиума: Никола Гескиер бележеше всеки сезон с авангардните си идеи, допринесли за напредъка на модата". Той изчезна от подиума след напускането си на "Баленсиага" през октомври 2012, след сътрудничество, продължило 15 години. Въпросът е "как Никола Гескиер ще съумее да интерпретира името на "Вюитон" и следователно как ще изглежда новото лице на луксозната марка номер едно в света, пита Карейра. "Априори се очаква нещо радикално, авангардно, но той може и да изненада, оказвайки се на място, където не го очакват."
 
Тъй като за парижките дефилета няма покани, ценителите ще имат достъп до събитието благодарение на социалните мрежи. Седмицата на модата не се свежда само до дефилетата, голям е интересът и към шоурумите, в които десетки марки ще представят колекциите си.
 
За онези, които предпочитат музеите пред шопинга, Музеят на модата в Париж (двореца "Галиера"), ще предложи от 1 март изложбата "Гланцова хартия, един век модна фотография в Конде Наст". 150 сесии, повечето от които са били публикувани във "Вог", на най-големите модни фотографи от 1918 до наши дни. Музеят на декоративните изкуства посвещава изложба на белгиеца Дрис Ван Нотен. Събитието представя неговите безбройни извори на вдъхновение и сблъсква мъжките и дамски модни колекции на дизайнера, владеещ до съвършенство поезия и изящество. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации