Чашка след чашка и утре пак

Тежките махмурлуци не ни отказват от следващи запои
5 мар 2014 16:58, Петя Славова
11
Чашка след чашка и утре пак
Снимка: Reuters

Тежките махмурлуци не ни действат възпитателно и не ни отказват от следващи злоупотреби, дори и след кратък период, установи американско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Препиването дори водело до по-често посягане към чашката при някои хора, които искат да смекчат симптомите от злоупотребата с алкохол, пише БТА. Експертите се натъкнали на отдавна известната практика - клин клин избива. Хора с тежък махмурлук се опитват да се отърват от симптомите му, като още със ставането си изпиват едно или две питиета.

Според Томас Посецки от университета в Мисури махмурлуците не карат хората да пият по-малко - те водят до по-чести случаи на алкохолизъм. Неговият екип констатирал, че сутрешното главоболие спомага за ескалирането на проблемите с пиенето.

Хората с най-висок риск от алкохолизъм били и най-податливи на махмурлук. Това е така, защото те са по-устойчиви на интоксикация, отколкото техните колеги по чашка от "по-леката категория". Те по-лесно прекрачват границите, така че да достигнат до тежки главоболия.

Учените обясняват, че хората, които пият, изпитват удоволствие в този процес. Това ги кара да пият отново, като загърбват лошите спомени от нечовешките главоболия. Затова американските специалисти предупреждават лекарите да не използват махмурлука като коз за намаляване на употребата на алкохола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
морския преди 10 години
Тези американци като обърнат три бири и се напиват к'во са седнали да ми говорят. Я да ги опнем както ние си знаем няколко ракии, няколко бири, та и за десерт накрая няколко уискита, а на заранта нищо ми няма!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото и да поркам, само ми се пие повече. А след четвъртото питие ми се правят други работи. Правя ги. На сутринта - нищо не помня, даже и махмурлукът ми е ново изживяване. Почвам пак - няма махмурлук. Да си поркаме непрекъснато, но не за сметка на каките!
5
5
 
3
 
! Отговори
до Алекс преди 10 години
Аз съм на джин. Мани ги тия мазни шкембета и висококалорични бири. Трябва да се живее здравословно.
4
1
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Хахахаха, сентенцията "бира и шкембе" предатира това откритие може би с 180 години. доказана рецепта за възкресяване на трупове. :)
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Хора с тежък махмурлук се опитват да се отърват от симптомите му, като още със ставането си изпиват едно или две питиета."Чшшш. Слушай сега кво ще ти кажа, професоре от Мисури. Това ние в Българите го открили от край време. Да бе попитал.
2
1
 
10
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Зависи си от човека, махмурлука си е гадно нещо! Ако тръгнеш да си лекуваш махмурлука с едно-две питиета, значи вече си алкохолик!
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха ха ха, тия отново откриха ,съвсем научно,разбира се,топлата вода.