Животът на самотните

Жена живее 14 години с пластмасови манекени
Обновена: 6 мар 2014 19:31 | 6 мар 2014 17:00,
46

Снимка: Suzanne Heintz/Life Once Removed

Артистът Сузане Хайнц е прекарала последните 14 години от живота си със семейството си, което е съставено от...манекени. Проектът бил провокиран от постоянните въпроси на майка си кога ще се омъжи.

Една вечер, разхождайки се, Сузане видяла магазин в ликвидация, който продавал и манекените си. Тогава тя решила да си купи семейство.

С проекта си артистката иска да напомни на хората, че семейството от американската мечта не е единственият възможен сценарий за живота на хората. Тя твърди, че никой не е длъжен да живее според общоприетите разбирания в обществото и да бъде сравняван с другите.

Всички фотографии от проекта може да видите в сайта на Сузане Хайнц.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
аva преди 10 години
съгласна съм с номер 6, не се ли замислихте, че може би не е сама по свое желание, а просто не е срещнала някои с когото да прекара живота си. Да намериш половинката си не е толкова лесно, а хората са груби и те сочат с пръст, сякаш си *** щом си сам.Има и изразз "по-добре сам отколкото зле придружен", тази жена явно е избрала да не бъде с някои ***..защото ги има. Да намериш стойностен човек , с когото да се разбирате и уважавате и ужасноооо трудно и направо си е жив късмет :)
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямаме право да съдим. А и замислете се, че понякога е по-добре да си сам, отколкото нещастен. Помислете си само за хората жертва на домашно насилие и как продължават да живеят с насилника, защото "какво щели да кажат хората" ако се разведат. Така, че нещата не само черни и само бели и ако тази жена е щастлив с манекените си, защо не? Всеки е в правото си да изживее живота си така както му харесва, а не да живее заради хорското мнение.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма такава кукувица... Такива трябва да ги затварят на 4ти км. докато са още малки, че после незнаеш какъв тип шизофрения ще им избие...
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ку ку кук ук ук укукук кукук ку
31
0
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 10 години
Идеята е добра - Че това е натрапваният шаблон от рекламите за семейство!!!!!само че е прекалила, месец-два стигат
30
6
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
До Борислав-Ерген 38г ti si samojiv i nesposoben da kontaktuva6 s normlani hora sigurno si i razvraten
29
0
 
9
 
! Отговори
Сузане Хайнц преди 10 години
Звездите ми го говорят.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако през 1990 година 12.4% от новородените в България са били извънбрачни (в EU - 17,4%), то през 2010 извънбрачните раждания са вече 54.1%, през 2011 г. 56,1%, през 2012 г. 57,4% (според Националния статистически институт), с което България стои на първо място в Европа по извънбрачни раждания.
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"семейството от американската мечта не е единственият възможен сценарий за живота на хората"-Въодушевени от духа на времето, под девиза "Без пари и мама на тате не дава",българките загубват интерес към семейството. Пазарната икономика предлага толкова много лъскави стоки, които с една мъжка заплата не е възможно да се купят. Само постоянната смяна на мъже се оказва ефективен способ за сдобиване с вносните стоки.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наистина много тъжни снимки... Напомнят ми филма ''Аз съм легенда'' в който Уил Смит играе последния останал човек на Земята и нарежда манекени във видеотеката, от където си взима филми и им говореше всеки път.
25
3
 
2
 
! Отговори
9 преди 10 години
До АнонименАстрологията
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно ми е, как си християнин и вярваш в зодии, след като християнството отрича астрономията. (както и всеки мислещ човек)
23
1
 
24
 
! Отговори
9 преди 10 години
До aasdНе винаги е най-лошото нещо самотата,зависи от какво си избягал.
22
8
 
6
 
! Отговори
Минувач преди 10 години
Ама че злощастно и заблудено същество, целият му живот да имитира истинските преживявания и емоции на нормалните хора...
21
6
 
2
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
Благодаря за топлите думи но аз съм Християнин и не е редно да скачам откъдето и да е.Относно думата-саможивец-тя не е вярна защото съм зодия Близнаци.Да цъкнем на google и да прочетем за този знак-Супер Умни-Аналитични-Комуникативни-Душата на Компанията...е след тази Фактология неразбирам защо ЛЪЖЕШ СЕГА?Ще се извиниш ли в ефир питам реторично?Относно асцендента ми Дева той сега ме прави стойностен-зрял с опит и чар Мъж който неиска чуждото но пази своето като принципи и себестойност!ОК?
20
2
 
1
 
! Отговори
9 преди 10 години
До Борислав-Ерген 38г90% от Близнаците,които познавам живеят като теб,това при вас е нормално.Аз съм Везни и при нас наблюдавам същото.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За какви общоприети правила става дума.Та това си е патологичен случай.Всеки сам определя как да живее,но живот с пластмасови кукли звучи доста страховито.Сюжет взет от романите на Стивън Кинг
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами в много случаи това представлява семейния живот-с манекени, но живи. Често в него хората са много по-самотни, но в България оцеляването сам е прекалено трудно икономически, затова хората често се женят за когото и да е. На запад живота сам е възможен, затова и по-често хората са сами.Това дали си сам или с когото и да е не променя самотата от факта, че нямаш сродна душа.
17
11
 
2
 
! Отговори
BG преди 10 години
Господин Ерген, още не си свободен, за да си напълно свободен скочи от 8 етаж, само в смърта ще се чувстваш свободен саможив мъртвец
16
5
 
18
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
Любимите ми шаблони като изказ са цитирам-На стари години няма с кой една дума да си кажеш....ох много се стреснах,че нали като има някой на главата ми с дъднене -инат и ред женска цикличност ме изморяват а не обратното.След като съм си наредил пъзела като заплата-къща(мой дом)-кола защо ми е някой който не слуша(Мен като УМЕН-ЛИДЕР)и ме натоварва с неорентирани движения в единствения ми живот?!На младини толкова съм живял с компанни че сега ми е супер да не ме натоварва никой и да съм СВОБОДЕН!