Австралиец си продава брадата за 1 милиона долара

Акцията е кампания срещу рака на кожата
7 мар 2014 21:18,
8
Австралиец си продава брадата за 1 милиона долара
Снимка: Getty images/guliver photos

Австралиецът Скот Магс, познат в страната си под прякора Джими Нигълс, продава брадата си за 1 милион долара, като събраните средства ще дари за борбата с рака на кожата, пише в. "Дейли мейл".

Нигълс се решил на тази стъпка, след като най-добрият му приятел починал от меланом на врата, който се разпространил до мозъка му, съобщава БТА. "Ние бяхме неразделни, играехме футбол и ходехме на плаж заедно. Той умря едва 26-годишен", спомня си брадатият мъж от Сидни.

Джими редовно обикаля най-известния австралийски плаж, Бонди бийч, за да предупреждава хората от опасностите, свързани с рака на кожата. И колко важни са редовните профилактични прегледи, за установяване на меланоми. Той е кръстил благотворителната си инициатива "Това е брадата!". Джими се снима с плажуващи, за да популяризира кампанията и моли други брадатковци да му изпращат свои снимки в подкрепа на каузата.

Австралиецът описва брадата си "като най-забележителното лицево окосмяване, с ярко изразена мъжественост". Освен това тя била единствената в света, която може да спомогне за спасяването на човешки живот. Новият собственик ще може да се сдобие с трофея, който ще бъде обръснат от специалисти препаратори и ще бъде доставен в стъклен контейнер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ракбрадамеланомкожата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидни защо всеки път като отидеш до тоалетната и почваш да пишеш коментари. А и са дълги коментари, значи и нуждата ти е голяма.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гнусно и извратено!
4
0
 
1
 
! Отговори
американецо преди 10 години
До Сидни-Аустралия- На тебе байно льо кога ти остава време за ски, гмурканици и т.тн екстри, като ти все тука в коментарите на Днес.бг си висиш? А иначе, ако теоя "съгражданин" не успее да си продаде брадата, може да я бартеросаме за вълната от чатала на Баба Вуна, от Малорад, Врачанско. ;Р
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
грешка в заглавието-милиона-без Аснимката и тя???????????????
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Сидни, Ав$тралияСидни, не те ли изядоха акулите? Моля те, пази се, че после на чии простотии ще се смеем!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakво общо има снимката със статията? ????????