Животни, с които не бихте искали да се срещнете

Те са малки, но отровата им води до фатален край
Обновена: 9 мар 2014 17:24 | 9 мар 2014 17:24, Александър Попов
27

Рибата Puffer е с големината на перце за китара, но разполага с отровите сакситоксин и тетродотоксин, като и двете са смъртоносни. Те предизвикат учестено сърцебиене, мускулна парализа, понижение на кръвното налягане, изтръпване и да - смърт. Снимка: Flickr: saspotato / Creative Commons

Всеки има страх от някое животно, в кошмарите ни присъстват змии, лъвове, крокодили. Ние обаче ще ви представим 13 животни, които със своите размери не би трябвало да са в "черния" списък.

Срещата с тях обаче може да бъде фатална.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: отровни животни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 10 години
Викаш и *** са същата напаст, както американците.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименИзлишни спорове не ми се водят.Колкото до нивото на моят английски, не бих си позволила да кажа "Википедия", ако претендирам, че поназнайвам език, но това е друг въпрос. Видимо е, че ти имаш нужда да поработиш над нивото на българския си, но това също е далеч от темата."ТукА" не съм казвала,не бих си го позволила. Моето тук е Пърт, Австралия, където последният регистриран смъртен случай, в резултат на нападение от акула, е отпреди по-малко от година.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-гадното и най-смъртноносно животно е човекът. Защо го няма на снимка?
12
2
 
4
 
! Отговори
Бамбина преди 10 години
До ВЪПРОС с понижена трНе знам къде в Уикипения го прочете това, но със сигурност не е точно!Само във водите около Австралия за последните 10 години са регистрирани 13 случая на атаки от акули, завършири летално.Някои от тях са доста пресни! Плажовете непрекъснато биват затваряни, заради присъствието на акули в голяма близост. Живея тук и съм свидетел!Ето малко информация в подкрепа на думите ми:australiangeographic.au/topics/science-environment/2014/01/shark-attacks-in-aust
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле, а уж мразех змиите. От тази класация те май са ми най-симпатични, като изключим птицата (как може в перата да има отрова?!?!?!) и тарантулата, които са в известен смисъл сладки. Абе да не дава Господ някое от тия изчадия да те сбара някъде :D
10
3
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 10 години
"приличат на някои хора.Ниски,плешиви,със събрани злобни очички" - тези ниски, плешиви стават пробем, когато вече престанат да те издържат, обикновено когато им омръзнеш или вече си позастаряла.
9
1
 
4
 
! Отговори
ОDESSA преди 10 години
Намираш си още 5 приятели всичките околу 180, и се биете гръб до гръб.
8
0
 
23
 
! Отговори
Бени преди 10 години
Благодаря, ще го имам предвид когато пътувам до Америка, Австралия, Африка, Индия. За тукашните двукраки между метър и половина до два отровни индивиди нищо не писахте? Що тъй?
7
4
 
42
 
! Отговори
Лапай банана преди 10 години
Цъкнахте ли на всички снимки? Като прибавим, че има много повече отровни влечуги и насекоми,които са истинска напаст за обитателите, като прибавим разни производни на комари - папатаци по всички части на земята --то вярвам ще разберете колко сме прости като народ да твърдим,че България е смотано място за живот.
6
17
 
3
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
Например думите ми са отровни и проникват дълбоко в съзнанието на първосигналния индивид който започне да спори с мен и за няколко часа лека амнезия от острата истина, е на моя страна и започва да повтаря думите ми!
5
0
 
8
 
! Отговори
разбиращ преди 10 години
Това не е комар, а пясъчна муха - флеботом
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко приличат на някои хора.Ниски,плешиви,със събрани злобни очички и изтънен нос,с тънки злобни устни,просъскващи като говорят.
3
4
 
26
 
! Отговори
Дидо преди 10 години
8 ми прилича на Мая Манолова Но не знаех ,че се среща и по други географски ширини.
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А, аз със ***, ама уви и те навсякъде са плъзнали :)
1
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не бих искала да се срещам с американци, но уви навсякъде са плъзнали.