Барби се е кандидатирала за президент шест пъти

Куклата е практикувала над 160 професии
10 мар 2014 18:58,
5
Барби се е кандидатирала  за президент шест пъти
Снимка: Reuters

Барби се е кандидатирала за президент шест пъти и през живота си е сменила минимум 50 нюанса на косата си. Това са само част от малко известните факти, изнесени по случай нейната 55-годишнина от "Хъфингтън пост".

Най-прочутата кукла в света е била свидетел на редица исторически събития от появата си на бял свят на 9 март 1959 г.  Барби се кандидатира за президент за пръв път в началото на 90-те години на миналия век и оттогава не се отказва от стремежа си към висшия държавен пост. За над половин век тя е упражнявала повече от 160 професии. 

За 55 години прочутата кукла е сменила най-малко 50 нюанса на косата си - от знаковия платинено рус цвят до червен, кестеняв и дори сребрист.

Над половин век след появата й на бял свят Барби все още е популярна по целия свят. През рождената й 1959 г. са продадени 300 000 кукли. Сега в 150 страни по света кукла Барби се продава на всеки три секунди.

Истинското име на куклата е Барбара Милисент Робъртс. Барби е кръстена на дъщерята на своята създателка Рут Хендлър. Хендлър преди е казвала, че философията зад нейното творение е да покаже на света, че всяка жена има избор, може да постигне каквото пожелае и да бъде значима.

Ако беше реална личност, Барби щеше да е родена в една и съща година със знаменитости като актрисата Ема Томпсън, певицата и актриса Мери Осмънд и херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
д преди 8 години
тая барби толкова дълга история има че не е интересно и твърде много за една кукла
4
1
 
1
 
! Отговори
една такава преди 10 години
160 професии? Барби има още да побачка докато ме стигне
3
1
 
3
 
! Отговори
... преди 10 години
Не, просто да се акцентира на нормални човешки мерки. Това не означава "кашалоти".Барби има прекалено дълги крайници, също така, за да има нещо общо с нормалния размер.
2
3
 
4
 
! Отговори
4ru.eu преди 10 години
Пропорциите на Барби са 99-46-84 cm, което създава комплекси за малоценност у момичетата. Според изчисленията на учените, жена с размерите на Barbie не би могла да съществува, защото няма достатъчно място в тялото и за всички органи. В съзнанието на децата се оформя идеал, на когото те подражават. Момичетата се стремят да изглеждат така, както не е възможно да изглеждат, а момчетата се възпитават да търсят момичета с тази външност, каквато не съществува.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
еееех..да имаше барби когато аз бях дете...не знаех въобще за нея, веднъж едно дете ми каза, че има такава кукла.