Секс ли? Мерси, дай по една цигара

Пушачите мислят повече за цигари, отколкото за креватни изпълнения
Обновена: 12 мар 2014 21:27 | 12 мар 2014 21:14, Красимир Ангелов
8
Секс ли? Мерси, дай по една цигара
Снимка: Reuters

Пушачите мислят повече за цигари или отказването от тях, отколкото за секс, пише британският "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено по случай Националния ден без тютюнев дим, който се отбелязва днес във Великобритания.

Насочването на вниманието към вредите от тютюнопушенето кара все повече хора да се отказват от порока, но въпреки това 10 милиона британски пушачи все още не могат да се преборят с вредния навик.

Данните от проучването, направено сред 1000 души показват, че пристрастените към цигарите хора през деня мислят повече за тютюн, никотин и отказване от порока, отколкото за партньорите си и за интимните ласки с тях.

И въпреки че 96 процента от пушачите мислят как да откажат цигарите, над една трета от тях смятат, че предизвикателството е твърде голямо и не вярват, че ще успеят. Над 50 процента от хората, които пушат, мислят, че ще се справят по-успешно със сериозно предизвикателство като участие в маратон или планинско катерене, отколкото да се преборят с никотиновата зависимост.

Проучването разкрива също, че пушачите не страдат от липса на самочувствие и в други житейски сфери. Мнозина от тях споделят, че вече са осъществили своите амбиции и са се справили с редица предизвикателства, като 67 процента приписват успехите си на собствената си самоувереност, а 44 процента - на  подкрепата на близки и приятели.

Експертите се надяват, че по случай Националния ден без тютюнев дим много пушачи отново ще помислят за предизвикателството да се откажат от вредния порок.

"Както с всяко изпитание в живота, ако иска човек да успее, трябва да приеме предизвикателството и да вярва от самото начало, че ще постигне целта си. Отказвайки се от вредния порок, хората ще направят нещо невероятно не само за самите себе си, но и за околните“, смята поведенческият психолог Ема Кени.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: секспушенепушачи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
7
 
! Отговори
Никотин преди 10 години
Още една причина да смятам пушачите за неособено умни хора!!!!!!!!!!
3
0
 
6
 
! Отговори
Бате Бойко преди 10 години
Моята мисли в следния ред: децата, любовника, цигарите, работата, проблемите на другите, дали евентуално аз нямам любовница и ако още не се е изморила от мислене или не я е заболяло главата може евентуално да помисли да пусне секс на мъжа си.
2
8
 
17
 
! Отговори
Мъж преди 10 години
Много ясно. С какво е различна жената от свинята? Жената е *** и ражда ***, а свинята е вкусни пържолки и луканки и си знае мястото-в ***. А не като жената да се натрапва в личното пространство и да трови с токсични подмятания.
1
4
 
32
 
! Отговори
Ал Бънди преди 10 години
Секс с жена ми...,абе я дай по бира.

Спонсорирани публикации