Какво прави един офис по-уютен и специален

Помещенията, които ще зарадват вашите служители
24 мар 2014 16:01, Теодора Драгоева
5
Какво прави един офис по-уютен и специален
Снимка: 123rf.com

Едно от нещата, което помага за работоспособността и мотивацията на работното място, е неговата визия и дизайн. Офисът може да е отворен тип (без стени, заграждащи едно или няколко бюра в кабинет) или да е с много стаи и кабинети. Но добрият офис не се ограничава само до разположението на работните места в него, а се разпознава по вариациите на пространство, които създават уют, генерират идеи и карат служителите да се чувстват комфортно.

Ето и за какви помещения е хубаво да помислите, когато изграждате офиса си, за да може екипът ви да идва с желание на работа и да намира необходимите стимули, за да върши задачите си ефективно.

Студио (зала на славата): Това място съдържа историята на фирмата. В него има снимки, колажи, награди и всякакви други неща, които са част от историята на компанията ви. Но те не са подредени на един рафт и не стоят стерилно. В тази стая има доста творческа енергия, защото е пълна с табла, колажи, портфолио и т. н. Когато служителят влезе в нея, той изпитва чувство на гордост и принадлежност. Той знае, че участва в създаването на една история – историята и постиженията на тази компания.

Всекидневна: Тонът на срещата е продиктуван често от обстановката. Махагоновите бюра и скъпите офис столове, наредени пред проектора или дъската, е хубаво да присъстват в някое помещение. В него служителите обсъждат важни стратегии, взимат решения и кроят планове.

Вдъхновение обаче те по-лесно ще получат от едно непринудено, познато място, като всекидневната. Променете изгледа на една от конферентните си зали, като я направите по-релаксираща. Сложете мека мебел, диванчета, обикновени масички и една дъска, където служителите ви да записват идеите си.


Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: офисстудиоуютен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
11
 
! Отговори
Дрън дрън е днешното преди 10 години
Друго си беше, когато на стените на служебните кабинети се окачваха портретите на цялото Политбюро на ЦК на БКП!
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ама *** по европейски стандарт нали?
1
0
 
10
 
! Отговори
НИКИ ДУДУЧЕТО преди 10 години
моят шеф дидО прасето щял да ми направи офис като ***!! с махагон и дудчета да свиря на тоз и оня