Зоопаркът в Копенхаген умъртви четири здрави лъва

Идвал нов мъжкар, който щял да ги убие и без това
26 мар 2014 13:03,
62
Зоопаркът в Копенхаген умъртви четири здрави лъва
Снимка: Reuters

Зоологическата градина в Копенхаген е евтаназирала четири напълно здрави лъва в понеделник. Зоопаркът придоби скандална слава, след като преди седмици уби и направи публична дисекция на жираф, припомня BBC.

В официално съобщение от зоопарка се казва, че животните са щели да бъдат убити от новопристигащ лъв при първа възможност. Две от четирите животни са 10-месечни лъвчета.

Другите животни са мъжкар на 16 г. и женска на 14 г., които според служителите в зоопарка са близо до естествения край на живота на лъвовете.

От зоологическата градина обясняват, че са търсили дом на животните в други градини, но никой не ги е пожелал.

Новият мъжкар се очаквало да пристигне през следващите няколко дни в Копенхаген, където го очакват две лъвици в полова зрялост.

Миналия месец управителят на зоологическата градина беше остро критикуван, след като жирафът Мариус беше убит и подложен на дисекция публично. До тъжната развръзка се стигна, за да се предотврати кръвосмешение.

Служител на зоологическата градина обяви, че този път няма да има дисекция на лъвовете.

Въпреки обвиненията в нехуманно отношение от зоопарка не смятат да променят методите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
6
 
! Отговори
Lion king преди 10 години
Евтаназирали лъвовете... От това по-зле може да бъде ако са организирали сафари за руски новобогаташи на които не им се ходи до Африка...Брутални методи с невинни извинения за пред публиката...
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В скандинавските страни до около 70-те години кастрираха непълноценните, според тях, хора. Какво искате от протестанти?!
50
1
 
3
 
! Отговори
Svilen преди 10 години
До Mr. George, това че тепърва писаха за жирафа не значи, че това не е практика на големите зоопаркове. Навсякъде по света правят така, а в Дания това е постоянна практика. Потърсете, прочетете и после коментирайте. Много обичам българите, винаги знаят кое как трябва да се направи и всеки акъл дава.
49
7
 
2
 
! Отговори
Svilen преди 10 години
Колко от Вас тук коментираците са посетили този зоопарк? Ако не сте по-добре не коментирайте, защото животните живеят в среда 1:1 както в техните естествени местообитания. Щом така са сметнали, че трябва да се постъпи, значи така е трябвало. Не говорете глупости, че нямало средства. Един билет за посещение там е 42 лв, сега някои ще започне да развива теории за стандарта на живот... Една кутия цигари-11лв, билет за зоопарк 4 пъти повече, толкова по въпроса.
48
3
 
8
 
! Отговори
Говорит Европа преди 10 години
избиваме излишни лъвове, жирафи, същото правим и с българите ама по-демократично с глад и икономически геноцид. Напред към гей парада там е истината братяяяя
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
европейски ценности
46
1
 
5
 
! Отговори
От Бургас преди 10 години
До АнонименТова, че сега си стоя не значи, че не съм пообиколила тук-там по Западна Европа и между другото съм срещнала доста качествени хора. Това обаче за миг не ме е накарало да поставям сънародниците си под другите, просто защото съм достатъчно "невежа", за да не считам че държавата в кояото си роден определя какъв си :) А в случая с лъвовете и зоопатковете говорим за принципна позиция - оправдано ли е по принцип държането в плен и убиването на животни?!
45
4
 
2
 
! Отговори
Mr. George преди 10 години
Зоопарк в Копенхаген?Кой беше чувал?-Никой.Сега вече не е така.Тарикати.
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До От БургасСтой си. Невежеството е блаженство.
43
1
 
4
 
! Отговори
Svilen преди 10 години
какво вярвате на тези тук, за справка четете zoo.dk там хората си публикуват подробно информация, а тези тук са я преписали кой знае от кой сайт
42
2
 
14
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Много е просто, като няма къде да държат отделно новия лъв, просто не го взимат! Да убият 10 месечни здрави лъвчета, а потомството от новия лъв, и него ли го чака същото?
41
3
 
15
 
! Отговори
От Бургас преди 10 години
До "От Дания" Напротив като са се ангажирали да гледат животни, ще намерят начин да направят нова клетка, па ако ще да е 100х100 метра!!! И ако това им е прехваления хуманизъм на западноевропейците, предпочитам да си седя тук в дива България и ама изобщо не държа те да ме разбират!
40
13
 
5
 
! Отговори
От Дания преди 10 години
Прочетете цялата статия в ВВС. Пише, че са опитали да им намерят нов дом, но никой не ги е искал. И не може просто ей така да направят нова клетка за лъвовете, тук не става дума за метална кутия 5х5 метра. Датчаните се чудят защо са в един съюз с българи, румънци, испанци, португалци след като не споделят почти нищо с нас. Започвам да ги разбирам, наистина сме доста различни и ние не можем да ги разберем
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До РистуЧестно да ти кажа ... аз по-скоро бих ти направил дисекция на теб ... *** надрусан. Но първо ще направя дисекция на ***, за да видиш Вагинус Проклятис от където си се пръкнал, бациле безподобен. А след това и теб ще те понарежа, без упойка ;)
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На ***, които са умъртвили тези здрави животни им пожелавам на връщане от работа към вкъщи да ги блъсне автобус и да ги остави на място, и шофьорът да се оправдае, че те така или иначе някой ден ще умрат.
37
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европейци... Природозащитници... Вой до небесата за отровени улични кучета в България, но иначе гробно мълчание за убийството на четири лъва (които са представители на защитен вид) Лицемерие в най-висша "европейска" степен
36
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тя- тъпотията ходи по земята и не само в България
35
3
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Aбсолютни касапи.В същото време брюкселските бюрократи забраниха участието на животни в цирковете , че се били травмирали психически, като работят.
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако в Европа, подобни оправдания за решаване на проблеми вършат работа, то може да използваме случая като казус пред съдът в Хага и да решим един подобен проблем с едни наши *** екземпляри, така де и те все някой ден ще умрат така че евтаназията им би била напълно законна и хуманна :)
33
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой зоопарк не ги е искал.