Папата позира за селфи на Палмова неделя

Той не беше подготвил проповед и импровизира
13 апр 2014 16:53,
12
Папата позира за селфи на Палмова неделя
Снимка: Reuters

Папа Франциск сериозно се отклони от утвърдената практика, като пренебрегна подготвената си проповед по случай Палмова неделя/Цветница и говореше напълно импровизирано. След това той се качи на папамобила си, за да позира за снимки тип селфи с млади хора от тълпата, съобщи Асошиейтед прес.

Десетки хиляди богомолци, жители на Рим и туристи, присъстваха на литургията на площад Свети Петър във Ватикана, отслужена от папата. Богомолците носеха клонки от маслина, дълги палмови клонки или палмови листа, сплетени под формата на кръст. Папата беше облечен в червени одежди, които символизират кръвта на разпънатия на кръста Исус Христос. 

С литургията за Палмова неделя/Цветница започва Страстната седмица, чиято кулминация е Възкресение Христово идната неделя.

В своята проповед папата говореше за събитията през последните два дни от живота на Исус - предателството, залавянето, побоя, съденето и разпъването на кръста - и призова хората да се замислят сериозно на кого приличат най-много: на тези, които са помагали на Исус, или на тези, които са Го осъдили, предали или са били безразлични към съдбата Му.

Папата изглеждаше уморен и унил през по-голямата част от литургията, но после се оживи и придоби по-свеж вид, докато поздравяваше млади хора, носещи палмови клонки, и обикаляше площада с папамобила си, отбелязва Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мили Ентеуигенти журналистчета, "селфи" означава когато ти сам се самоснимаш, а когато друг те снима се казва снимка, или като толкова искате да ни втълпите английския и вашите "големи" знания" просто кажете "пикчър" или "фото". Айде чао
5
1
 
25
 
! Отговори
dudek преди 10 години
Само журналята от днес.бг не могат да позират за селфи, щот ръцете им са в г..а
4
0
 
30
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
В последните месеци забелязвам, че *** медии се надпреварват една през друга да пробутват употребата на това нещо като дума "селфи". Сериозно!?!?!?! За толкова *** ли ни смятате?! Толкова сте зле, че нямам думи!
3
5
 
17
 
! Отговори
а преди 10 години
За да бъде "модерен" папата през последните месеци се изявява като клоун !
2
6
 
17
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Папата позира за селфи на Палмова неделя"И това ли е празник "Палмова Неделя" ??Може би е взаимствана от някой остров от испанските Конкистадори и връчена на правоверния папа приел тази традиция в знак на толерантност към жертвите на Испанската Инквизиция и други подраздели на неговата религия, включително Кръстоносците и Византийците избивали Българи в името на измислен еврейски Бог.Плюя на цялото ви Християнство. И на масонската религия преди него - юдаизма. И на Исляма след него. ***.
1
1
 
32
 
! Отговори
Зиг преди 10 години
Хайде стига с тези "селфита". Банални станахте! Къде що се види снимка вече - и "селфи".