Крием емоциите с виртуални очи

Японец разработи очила, които могат да се използват и за хитруване
23 апр 2014 11:30, Александър Попов
3
Крием емоциите с виртуални очи
Снимка: Reuters

Японски учен разработи специални очила с фалшиви очи, които да крият истинските емоции на техния притежател, съобщава Франс прес.

Изобретението е дело на Хиротака Осава, а официалното название на продукта е "AgencyGlass". Очилата са снабдени с органични OLED екрани, които са с лице към събеседника и имитират обикновени стъкла без диоптър.

В зависимост от движенията на главата на собственика и тези на събеседника на дисплеите се изписват очи, изразяващи различни емоции, но не и истинските.

Осава от престижния университет в японския град Цукуба не се притеснява ни най-малко от факта, че виртуалните очи лъжат. Очилата ще бъдат много полезни и ще изразяват спокойствие, когато всъщност някой раздразни притежателя им.

Новият продукт издава стреса, на който са подложени гражданите на Страната на изгряващото слънце никога да не се поддават на лошо настроение при социалното си общуване, независимо от това в каква ситуация са попаднали.

Но очилата ще могат да бъдат използвани и за хитруване. Служители ще имат възможността да дремят пред компютъра си в офиса, докато в същото време на стъклата на очилата им ще бъдат изписани широко отворени очи.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Японияочилаучен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тва японците са шантава работа, след създаването на роботизирани опашка и уши за хора, за подсилване на емоциите, чрез размахването на опашката подобно на развълнувано куче, следващата стъпа е да прикриват емоциите с прожектиране на виртуални очи...
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Японски учен разработи специални очила с фалшиви очи, които да крият истинските емоции на техния притежател, съобщава Франс прес."Язък за усилията, а решението е толкова просто- огледални очила.
1
2
 
3
 
! Отговори
lalo преди 9 години
Брандиран?... ***.. блиндиран или най добре е брониран