Горичка открива нов сезон от събития с Форум „Заедно“

Норвежкият криминолог Нилс Кристи идва специално за събитието на 27 април
Обновена: 24 апр 2014 11:30 | 24 апр 2014 11:30, Мария Дуковска
1
Горичка открива нов сезон от събития с Форум „Заедно“
Маги Малеева. Снимка: Горичка

Инициативата за популяризиране на устойчиво развитие „Горичка“ стартира нов сезон от събития, които ще включват форуми, едноседмичен филм фест, видео съдържание и радио подкаст и се случват благодарение на Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България – EEA Grants.

Форумите на „Горичка“ са еднодневни събития с лектори и преживявания. Най-интересното и различното във формата е разговорът на сцената, в който лектори и публика общуват чрез модераторите на събитията. Най-новият форум, Форум „Заедно“, ще се случи на 27 април в Модерен театър.

Темата „Заедно“ не е избрана случайно. Маги Малеева разказва: „Всички теми на предишни Форуми: „Родителство“, „Дом“, „Храна“, „Промяна“ и т. н., са идвали при нас в подходящото време. И със „Заедно“ е така: усетихме, че духът на времето ни е такъв в последната една година, че имаме нужда да помислим и дискутираме какво означава да живеем заедно и да се свързваме и защо има ситуации, в които различията ни са невъзможни за преодоляване.”

Специално за Форум „Заедно“ пристига и известният норвежки криминолог и социолог Нилс Кристи. Неговата тема е „Доброто общество е спорещото общество“. В списъка с лектори са и архитектът Пламен Братков, активистът Яна Тавание, хижарят Венци Златарев, алпинистът Иван Кожухаров, режисьорът Мартин Киселов и много други. Екипът на събитието обещава и различни преживявания извън сцената: храна от четири различни държави, изложби, книжарница с тематични заглавия, работилници и игри.

Горичка Филм Фест е едноседмичен филмов фестивал с документални филми в края на септември. Предишното издание бе през 2011 г. и покри 10 от най-добрите нови документални филми, свързани с храна, енергия, устойчиво развитие, биоразнообразие и т. н. Тази година отново филмите са селектирани внимателно, с награди и номинации от световни фестивали. За първи път ще бъдат включени и филми за малките, от които родители и деца ще могат заедно да научават за света на природата.

Предстоят също така Форум „Промяна“ през ноември; видеосъдържание с кратки аналитични коментари на конкретни теми като промените в климата и отговорен бизнес; подкаст с двамата модератори на форумите на „Горичка“, Маги Малеева и издателят Манол Пейков.

Медийна група Investor подкрепя инициативите на Горичка, защото се включва активно във всички опити за позитивна промяна на българското общество.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Janniejarl преди 3 години
Я худею 2017 смотреть бесплатно в хорошем Недруги фильм 2017 чебоксары Ултный экипаж кино калуга