Типовете хора, които трием от Facebook

Най-дразнещите теми в социалната мрежа са религията и политиката
24 апр 2014 12:33,
5
Типовете хора, които трием от Facebook
Снимка: Reuters

Има много причини да изтриете един човек от списъка си с приятели във Facebook, обобщава британският "Дейли мейл". Такива могат да бъдат споделяните снимки или клипчетa. Сред големите дразнители са темите, свързани с политика, спорт и религия.

Учените от университета в Колорадо твърдят, че потребителите във Facebook най-често трият от контактите си хора, с които са учили в гимназията. Причините за това са или драматична смяна в споделяните преди предпочитания, или това, че са загубили връзка помежду си.

„Най-дразнещите публикации в социалните мрежи са свързани с религията или политиката, това поляризира хората“, твърди Кристофър Сибъна, докторант по компютърни науки.

Проучването разкрива, че най-често трием съученици от гимназията, приятели на приятел и колеги от работата. Последните най-често ги трием не заради това, което споделят в социалната мрежа, а заради поведението им в реалния живот.

Различни емоции преживяват хората, които разкриват, че са били изтрити от някого. Най-често са изненада, тревожност, разсмиване и тъга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
12
 
! Отговори
sparky преди 9 години
Най-добре е направо изтриване на собствения профил от клюкарника фейсбоклук.