"Ние всички сме маймуни" - светът подкрепи Дани Алвеш

Нова кампания взриви социалните мрежи
Обновена: 30 апр 2014 14:19 | 29 апр 2014 11:19,
51

Дрис Мартенс от ПСВ Айндховен. Снимка: Twitter

Реакцията на станалия жертва на расистки жест Дани Алвеш стана повод за нова кампания в социалните мрежи.

We are all monkeys ("Ние всички сме маймуни") е името на новата антирасистка кампания, в която футболисти, телевизионни водещи, политици и обикновени хора заявяват подкрепата си към футболиста на Барселона. Както Dnes.bg писа, точно преди изпълнение на корнер Дани Алвеш беше замерен с банан. Футболистът взе подхвърления плод и го изяде демонстративно.

Същевременно футболен клуб Барселона излезе с официална позиция по случая. От нея става ясно, че отборът подкрепя футболиста си. Каталунският клуб заявява, че цени особено много подкрепата, която са демонстрирали от Ел Мадригал. Барселона заявява, че бързото осъждане на случилото се е правилната стъпка в изолирането на расизма по стадионите.

Ръководството на Виляреал се извини на Барселона и на Даниел Алвеш за хвърления банан към него от привърженик на клуба. Фенът беше разпознат и му беше забранено доживот да посещава стадион "Ел Мадригал".

Вижте някои от снимките, публикували популярните лица в защита на Дани Алвеш.

Вижте и клипа от кампанията "Кажете "не" на расизма"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Zapoznat преди 9 години
само където вече цял сезон Мертенс е в Наполи, не ПСВ
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички сте големи анти-расисти ама и на снимка не сте виждали черен.Що ревете от *** в БГ?Да вървите да живеете с тях.Като Victimized напр.Поздрави от ЮАР.
41
1
 
2
 
! Отговори
гом преди 9 години
Расизна е свързан с войната. Когато медиите използват военна реторика за характеризиране на сблъсците на отборите. То се налага намирането на врага. И най-лесно този враг е с различна кожа. (видим , белязан ) същевременно същите тези осъждат расизма ......
40
1
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 9 години
Защото да си цивилизован , не означава да си образован или начетен . Означава , че си повече от животните , че си разумно същество и като такова , ненужното насилие и вулгарното държание и отношение към хора които дори не познаваш си е определено признак на ваврарщина ... Стефке , човек съм който обожава историята си и народа си , но точно понеже знам какъв народ сме били и за това ме е яд като виждам в какво сме се превърнали .....
39
2
 
4
 
! Отговори
Бургас преди 9 години
По-малоумно същество на планетата от расиста няма!
38
1
 
5
 
! Отговори
Victimized преди 9 години
Вместо да се борите да създавате геноцид , нещо което дори и животните не правят на този свят , борете се образованието и досъпа до информация да е всеобщ , за да загърбим различията и да изградим свят където , ще има търпимост и ще можем да се наречем ЦИВИЛИЗАЦИЯ . Понеже няма нищо цивилизовано в това да има убийства , да има хора по затворите , да има войни , да се мерим по цвета на кожата , и ако някой който подкрепя расизма се нарече цивилизован , значи е най-големия лицемер !!!
37
1
 
3
 
! Отговори
Victimized преди 9 години
Лошото и истински трагичното е , че има такива тука форумни умници дето при това ,че имат цялата информация на света , продължават да са папагали и да повтарят стари изтъркани фрази . При ерата на свободния достъп до информация , глупоста е избор .... Българите са расисти на маса , иначе в дискотеките маат маанета на *** , и туркса музика и никой не му дреме , ама това е двойния стандарт и ние сме мнооого добри в него ..
36
2
 
2
 
! Отговори
Victimized преди 9 години
Не е случайно , че огромни групи от хора се държат необразовани с поколения и те са само маса която да създава напрежение . *** , *** в африка , хората са озлобели от немотия , и някъв тука ербап ми говори , да сме ходили във ЮАР , *** те холандците нямаха работа там на първо място . Хората си отстояват правата и търсят по добър живот , това , че го правят с насилие показва до колко са образовани , и за това те не са и виновни .
35
2
 
2
 
! Отговори
Victimized преди 9 години
Малки хора сте , с малки злобни душици . Не знам как има хора дето не са разбрали , че расизма е инструмент за разделяне на хората . До като хората се мразят и има напрежение между тях , ще могат да се създават воини и териториално разделение на етническа основа , (както Косово ) . Питам кой има интерес от това , кой печели от войните и от следвоенните договори по възтановяването на пострадалите , по даването на заеми и така на татък ?
34
1
 
2
 
! Отговори
AcOrP преди 9 години
Какво са се хванали пък толкова, когато някой ти прилича на *** му се подиграваш за това. Когато някой е дебел му се подиграваш затова. Светът е брутален стига с тази фалшива толерантност. И при животните е така, кучетата мразят котките. Да кажем не на кучешкият расизъм спрямо котките!!!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да почнем и българите да съдим *** за расизъм. Защото е много по-силно изразен в тази посока, ама нали сме много толерантни и си трайм...ама докога ли!? Все някога чашата ще прелее и ще избухнем, както се случи с цар *** Киро.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...Фенът беше разпознат и му беше забранено доживот да посещава стадион "Ел Мадригал"...".Ето това се казва справедливо наказание! Дали не е добра идея и в България да го има ей точно това? И не само за фенове на футбола, а и в други, много важни области на живота!
31
2
 
1
 
! Отговори
_ преди 9 години
що латентни расисти има тук. :)
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако кажеш на *** "***" е обида и проява на расизъм...На къде отива този свят?Има обратен расизъм, но май никой не пише за него и неправят кампании против него.Живеем във време на отмъщение.Черните отмъщават на белите, юдеите отмъщават на всички. Това е същността на тези кампании.
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да забранят юдаизма. Това е единствената расиситка религия. От там тръгва и расизма. И това с банана е пак юдейска гавра, че уж хората били произлезли от маймуните. А иначе съм работил с един ***, печен, но миришешеш ужасно, въпреки, че по негови думи се къпел 2 пъти на ден. И беше мързелив. Да оценяваш хората само по това акъв цвят са се родили не е честно. Но и да се крие истината също. Какво са виновни белите за престъпният нрав на *** например?
28
1
 
5
 
! Отговори
LethianDream преди 9 години
Първо си поправете грешката на снимка 3 - *** Мертенс почти цял сезон бележи голове за Наполи, а не за ПСВ Айндховен.Относно темата, след като всички са маймуни, очаквам сериозно покачване на търсенето на банани в световен мащаб и любимите ми портокали ще станат трудно откриваеми след като всичко живо ще се втурне да бере банани по дърветата.. Алвеш захапа банана на майтап снощи, те цяла кампания направиха да си покажат новите прически и да си запълнят инстаграмите..
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички дето пишете и защитавате черните,явно никога не сте стъпвали в Африка-ЮАР,за да говорите така-Първо да общувате с черните,после да видим как ще ги обичате.Без опит не става работата.
26
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета коментарите и ме досрамява, че имам нещо общо с тази нация живееща в средновековието :( Географски сме европейци, но по душа сме диваци :(
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
18, явно никога не си бил малцинство и затова говориш така. Преди време белите в Африка и Америка местното население ги е наричало бледолики и ги е смятало за болни, защото нямат цят на кожата! Как би се почуствал в едно село от ***, като всеки те отбягва и те мисли за болен! Гот ли ще ти е да плашат малките деца с теб, и да не им разрешават да се доближават до теб за да не ги заразиш?
24
19
 
7
 
! Отговори
Obersturmfü преди 9 години
Аз съм расист и съм горд от това. Не съм длъжен да толерирам хора, които НЕ СА еднакви с мен. Особено гнусни мюсюлмани.