Вълкът от Уолстрийт напът да се издължи на измамените инвеститори

Тази година Джордан Белфърт очаква да спечели над 100 млн. долара
20 май 2014 15:39,
7
Вълкът от Уолстрийт напът да се издължи на измамените инвеститори
Джордан Белфърт, Снимка: Reuters

Джордан Белфърт, известен като "Вълка от Уолстрийт", очаква през тази година да спечели повече пари, отколкото в най-добрите си моменти като брокер на акции. Целта му е да достигне 100 млн. долара, за да може да изплати напълно обезщетенията на жертвите на своите измами, пише Bloomberg.

В момента той се занимава с публични лекции за мотивация, като осъществява турне в 45 американски града. Очаква се обаче с печалбата от тура да успее да възстанови на измамените 50 млн. долара.

„След шест месеца, през които заделях цялата печалба от американското си турне в специална сметка, парите ще отидат директно към инвеститорите. Веднъж, когато всичко бъде изплатено, повярвайте ми, ще се чувствам много по-добре“, обяснява Белфърт. 

„Станах алчен. Алчността е нещо добро. Амбицията е нещо добро, страстта. Страстта движи напред. Целта ми е да давам повече, отколкото получавам, това е устойчивата формула за успех“, признава Белфърт.

Бившият брокер на ценни книжа Джордан Белфърт излежа 22 месеца в затвор в САЩ заради уличаване в пране на пари и измами с акции през 90-те години. Обвинението доказа, че основаната от него брокерска компания Stratton Oakmont е ощетила инвеститорите с над 200 млн. долара.

Компанията на Белфърт бе закрита от регулаторните органи през 1998 година, а през 2003 година той бе признат за виновен и пратен в затвора. Тогава съдът отсъди компенсации за измамените интеститори в размер на 110,4 млн. долара, платими като половината от годишния доход на Белфърт до крайното им погасяване.

Белфърт признава, че е подвеждал инвеститори, че е изневерявал на съпругите си и че е бил силно пристрастен към наркотиците. Той обаче е категоричен, че по-голямата част от търговските му активности са били напълно легални.

„95% от бизнеса ми беше легален. Става дума за класическа брокерска работа, всичко беше напълно законно“, посочва той.

Повече любопитни новини четете в сайта на Investor

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: брокерДжордан Белфърт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOVA NA SNIMKATA NE E DJORDAN BELFORD. NAMERETE SI PONE AKTUALNA SNIMKA.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Вълкът от Уолстрийт напът да се издължи на измамените инвеститори Тази година Джордан Белфърт очаква да спечели над 100 млн. долара "Жалко е, че подобни плазмодии стават донякъде идеал на човечеството."Станах алчен. Алчността е нещо добро. Амбицията е нещо добро, страстта. Страстта движи напред. "Само при заблудените хора е както го казва.Алчността е нещо лошо.Амбицията също. Може с амбиция да вървиш напред и да печелиш пари, но едва ли ще намериш, истинското щастие.Масони са за мен
4
4
 
3
 
! Отговори
ехбре преди 9 години
При днес.бг неграмотността е неизлечимо заболяване! "Напът" беше изчезнало за известно време и ето пак рецидив... Пише се "НА ПЪТ" ! Наблегнете на говоренето, с писане само се излагате.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама не снимаха и един филм за "Хиените от Белия Дом".
2
0
 
3
 
! Отговори
BGto преди 9 години
Има и такива дето си признават
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Печелил е като бизнесмен от Русе...