Американците гласуват за вталени политици

Телесното тегло имало значим ефект върху вота на избирателите
Обновена: 22 май 2014 17:58 | 22 май 2014 17:57,
5
Американците гласуват за вталени политици
Снимка: Reuters, архив

Регистриралите се за участие в избори кандидати със слаба фигура имат предимство пред съперниците си с наднормено тегло, сочат резултатите от американско изследване, цитирани от ЮПИ.

Експертът по човешки ресурси от Мичиганския университет Марк Рьолинг припомни, че предишни изследвания откриха дискриминация спрямо високото телесно тегло в училищата, бизнес средите, шоубизнеса и други сектори на американското общество. Затова не е изненадващо, че когато гласоподаватели дават своя вот, кандидатите със слаба фигура имат предимство пред дебелите.

"Установихме, че телесното тегло има значим ефект върху поведението на гласоподавателите - заяви Рьолинг. - Колкото по-голяма е разликата в телесното тегло на кандидатите, толкова повече гласове отиват за онези от тях, които са със слаба фигура."

Марк Рьолинг и съпругата му Патриша, която е експерт по психология от колежа Хоуп, изследвали данни от 2008 г. и 2012 г., свързани с изборите за Сената на САЩ.

Резултатите показали, че за затлъстели мъже и жени е по-малко вероятно да се гласува. Когато обаче става дума за наднормено тегло, жените получават по-малко гласове, но не и мъжете.

"Изследването разкрива, че дискриминацията спрямо затлъстелите хора и хората с наднормено тегло, която бе констатирана в сферата на заетостта, образованието, здравните грижи, засяга също изборния процес в САЩ", отбеляза Марк Рьолинг.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: воттелесно тегло
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какви избори може да се говори в САЩ? Има две партии, които циклично си предават топката, но промяна в политиката никога не е имало.
2
3
 
4
 
! Отговори
10010 преди 9 години
Явно има за какво да завиждаш. Дебелей си там и си трай!Друг е въпросът, че това е дискриминация... но другото също е дискриминация!
1
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Правилно, че янките предпочитат вталени политици, та нали повечето вталени са ***, травестити, лесбийки и педофили предпочитани от извратения запад от където дойде модата им и в нашия парламент, президенство и министерски съвет. ОПАЗИЛ НИ Е ГОСПОД ОТ ИЗВРАТЕНИЯ ЗАПАД !