Британците лъжат поне по 3 пъти на седмица

Едва 14% от от поданиците на кралицата се смятат за честни
30 май 2014 21:00, Красимир Ангелов
10
Британците лъжат поне по 3 пъти на седмица
Британците обичат да послъгват. Снимка: Reuters

Британците далеч не са най-честните хора в света и не се притесняват да спестяват истината, сочи проучване, цитирано от вестник "Дейли стар".

Поданиците на кралицата изричат средно по три лъжи седмично. Съотнесено към настоящите данни за население от близо 63 милиона души, това се равнява на внушителните 189 милиона британски лъжи на всеки седем дни.

Допитването показва, че само 14 процента от британците се смятат за напълно честни, докато 16 процента признават, че през изминалите две седмици са изричали "голяма лъжа".

Мъжете най-често мамят за заниманията си от типа "Направи си сам". Втората най-честа лъжа на представителите на силния пол е когато казват на партньорките си, че задните им части не изглеждат твърде големи в най-новата им дреха.

Дамите от друга страна най-често спестяват истината, когато са разстроени. В подобни моменти те казват на партньорите си, че всичко е наред, въпреки че в действителност е точно обратното.

Една трета от анкетираните пък споделят, че не се притесняват да излъжат за квалификацията и опита си, когато кандидатстват за работа.

От анкетата става ясно, че британците не са единодушни по въпроса дали е редно или не да се изричат лъжи. За 40 процента от жителите на Острова спестяването на истината не е проблем, докато според 14 процента това е едно от най-лошите неща, които човек може да направи.

Данните от допитването показват още, че 13 процента от британците лъжат за възрастта си, а 19 процента - за теглото си.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: лъжиистинабританци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужасни лицемери са хора които лъжат повече от 3 пъти на седмица...национална политика.
7
0
 
7
 
! Отговори
Социаглист преди 9 години
Ха, Серго бил кореняк британец, мисля че името ме заблуди.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който си е имал често взимане даване с англо-саксонската раса, знае всичко това. Особено, третата лъжа, за възможносъи, умения и квалификация. Майстори са на политиката и измамата.
5
1
 
10
 
! Отговори
Йозеф Гьобелс преди 9 години
"Англичаните са световно известни с това, че в политиката няматникакви задръжки: Те владеят майсторски изкуството, безскрупулносттада прикриват под морал. Това при тях е така добре залегнало чрезупражнения през столетията, че е станало вече тяхната втора природа ите въобще не го забелязват.- Те това го правят с толкова невинни лицаи такава сериозност, че накрая те самите са убедени, че притежаватпатент върху добрите нрави в политиката."Йозеф Гьобелс
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално е. Дори в приказите героите им лъжат, оттам и подрастващите. А тия, които не лъжат са наричани *** и в последствие те също започват да лъжат. Системата те кара да лъжеш. Но все пак бъди искрен, макар и ***.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали само три пъти, а откъде да знаем, че проучването не е направено в онези дни, в които лъжат? :D
2
1
 
11
 
! Отговори
Красный Кольо!!! преди 9 години
Българските ***(политици) ежеизборно и ежесекундно.... 365 дни в годината 24ч на ден и рекорда се оспорва между БСП АТАКА ГЕРБ ДПС и ББЦ!!! С уникална Скоролъжовност е Словесната къртечница Мая Манолова почти 600 лъжи в секунда почти колкото АК-47 но за разлика от нея той върши полезна работа като чисти такива като тях!!!
1
4
 
4
 
! Отговори
Мъж преди 9 години
А българките по 3 пъти в минута!