Портрети във Викториански стил

Изящни портрети от XIX век
30 май 2014 20:55,
9

Снимка: mymodernmet.com

Джулия Маргарет Камерън е получила първия си фотоапарат като подарък на 48 години. Това се е случило през далечната 1863 година, тя е била майка на 6 деца, но това не й попречило да преследва новата си любов към фотографията.

Камерън е избягвала формалните техники на съвременните (през 19 век) фотографи, много от които са определяли нейното творчество като сурово и заключено във времето. Вместо това тя използва мек фокус, който да позволява плавен преход между обектите във фотографиите й. Този неин избор не е много оценяван по онова време.

Родена във влиятелно английско семейство, Джулия Камерън е била в приятелски отношения с много известни личности, като Чарлс Дарвин, Алфред Лорд Тенисън, Робърт Браунинг, Елън Тери.

Днес тя е призната за една от най-добрите портретистки на всички времена. Сайтът mymodernmet.com събра някои от най-добрите й произведения - нежни, стилни, дори модерни.

Насладете се на творчество й в галерията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер, снимките наистина са готини и я няма типичната скованост на снимките от 19 век. Ако сте гледали стари снимки на тях всички стоят като "глътнали ***" и няма никакъв живот, а тук не е така.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нещо ми подсказва, че фотографиите, или повечето от тях, не са снимани преди век. има нещо много съвременно (днешно съвременно) , особено в лицето и маниерите
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нито една усмивчица.. Нито намек даже... Защо ли? Мода?
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори и като фалшификати, пак е красиво.
4
3
 
0
 
! Отговори
pancho.madzharov преди 9 години
selfielifes
3
3
 
3
 
! Отговори
Същият преди 9 години
Освен това - къде сте видяли такива хубави англичанки?:) Елън Тери?:) Айде не ме карайте да се смея с глас.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са фалшишикати от 80-тте години на 20-ти век, изнесени на английския антикварен пазар. Скандалът беше нашумял преди 2-3 години в английската преса. Проверявайте си информацията. Всеки добросъвестен фотограф ще ви обясни някои неща за тези снимки, които в края на 19-ти век са били невъзможни за осъществяване.
1
1
 
10
 
! Отговори
Усет за Красиво преди 9 години
Уникални моменти е запечатала и остава в историята на човечеството със снимките си. А сега какво? Учат ги разни бездарници в университети на фотография и резултата е стой и гледай. От грозно до глупаво, а преподавателите им мастър фотографи са толкова добри, че са известни с това че снимали някоя повлекана за корицата на някое списание и смеят да имат самочувствие тези клоуни.