Шокиращо точните предсказания на Нострадамус

От Хитлеровия терор в Европа до 11-ти септември
Обновена: 31 май 2014 20:32 | 31 май 2014 20:32,
166
 Шокиращо точните предсказания на Нострадамус
Снимка: Архив Reuters
Мнозина са скептиците по отношение ясновидските способности на френския аптекар и астролог Нострадамус, живял през първата половина на 16-ти век. При все че голяма част от предсказанията му са прекалено общи и могат да се отнесат към множество събития, то някои са наистина разтърсващо точни, пише businessinsider.com.
 
Такова е това за смъртта на френския крал Анри II. Нострадамус пише, че “младият лъв ще надделее над стария” като прободе окото му. “Две рани, които ще доведат до жестока смърт”, уточнява предсказателят. 
 
Ето и какво се случва в действителност – през 1559-та година Анри II участва в рицарски турнир, с който да отпразнува сключването на мирен договор с Испания и сватбата на дъщеря му с испанския крал. В турнирен двубой с граф Габриел дьо Монтгомъри, окото на Анри е пронизано от разбитото на две копие на графа и е засегнат мозъкът му. 10 дни по-късно кралят умира в страшни мъки. 
 
Нострадамус предрича и идването на власт на Наполеон. Използвайки анаграма от имената на три малки градчета край Париж, той подрежда названието Наполеон Кралят. Това се случва повече от 200 години преди раждането на френския владетел.
 
В същото предсказание Нострадамус пише “повече огън, отколкото кръв”, което може да се счита като препратка към скромния произход на Наполеон Бонапарт и липсата на пряка връзка със синята кръв. 
 
Освен това гадателят казва “Той ще откаже влизане на свраките” - нова игра на думи с френското “pie” за сврака. Наполеон праща в затвор двама папи Пий VI и Пий VII. 
 
Аптекарят с ясновидски способности вижда и Хитлеровия режим. Пише, че дете от бедно семейство ще използва ораторските си умения, за да мобилизира голяма сила и популярността му ще достигне Изтока (Хитлер успява да привлече Япония като свой основен съюзник). Капитанът на Велика Германия, който е вторият от Антихристите в четиристишията на Нострадамус. 
 
Гадателят споменава и името Хистер. Счита се, че това е поредната игра на думи, в която е използвано древното име на река Дунав – Истър. Реката, край която Хитлер е израснал в бедно семейство в тогавашната Австро-Унгария. 
 
“Човек на име Де Гол ще бъде лидер 3 пъти... и ще бъде прославен повече от всички монарси”, пророкува Нострадамус. И такъв човек наистина се появява. 
 
Френският генерал и политик Шарл де Гол оглавява съпротивата по време на Втората световна война. След края на войната става премиер. А през 1959-та година е избран за първия президент на Петата френска република. 3 пъти лидер.
 
Счита се, че покушението срещу Джон Ф. Кенеди също е било пророкувано от Нострадамус. Той пише за “зло, което ще се стовари от високо върху велик човек” и пояснява, че мъртъв невинен ще бъде обвинен за злодеянието. Истинският виновник ще остане мистерия, посочва гадателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Водата ще стане по-скъпа от златото,само в България няма да изчезне
6
27
 
9
 
! Отговори
Нострадамус преди 9 години
!пигмей ще бъде президент на блядистан, лилипутин от ленинград ще бъде той известен като
5
2
 
15
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Може и да е предрекъл, но няма кой да седне и да анализира написаното от него с оглед на събитията в България.
4
5
 
24
 
! Отговори
До Дядо преди 9 години
Много знаеш ти какво е предсказал.Тук не пишат за трагедията в САЩ на 11-и септември. В предсказанията си Нострадамус говори за двама близнаци, които ще лежат с разкъсани тела.
3
4
 
75
 
! Отговори
Petronius преди 9 години
Ех, а предрекъл ли е Нострадамус, кога Станишев ще напусне България?Или кога примерно ще бъде елиминиран Доган?...
2
24
 
51
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Гола вода е щом не е предсказал,как великата Джумерика ще пикае газ да захрани еврогейския съюз,а Кремъл и Пекин ще се хилят отстрани под мустак ;)
1
16
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А нещо са смърта на САЩ нема ли