НАСА ще прати хора на Марс до 2035 г.

Други пък обещават и по-рано
Обновена: 2 юни 2014 14:02 | 2 юни 2014 14:02,
80
НАСА ще прати хора на Марс до 2035 г.
Снимка: Reuters

Главният изследовател на НАСА д-р Елън Стофън очерта плановете на агенцията за Марс в серия от лекции, съобщи в. "Дейли мейл".

Тя потвърди, че НАСА възнамерява да изпрати астронавти до Червената планета до 2035 г. За постигането на тази цел американската космическа агенция предвижда сътрудничество с други нации.

Техническите разработки на НАСА от няколко години са насочени към изпращането на хора до Марс. Сред тях са ракетата за изстрелване на много тежки товари и капсулата "Орион". И двете ще са компоненти на бъдещ опит хора да кацнат на Червената планета, а след това да се върнат на Земята, макар и технологиите още да не са готови.

Преди полета до Марс ще има мисия за преместване на астероид на позиция между Луната и Земята, който ще бъде посетен от астронавти. Това ще е ключова мисия за тестване на технологиите за полет до Марс. Първата мисия до Марс ще е около тригодишна. При нея ще бъде направен пилотиран полет до Червената планета и обратно. Тя ще предшества кацането на хора на Марс и овладяването на планетата.

"Не мисля, че първата група ще остане дълго там. Трябва да мислим за това като за създаването на аванпост . . . Това обаче ще е началото на постоянно човешко присъствие на Марс", каза тя.

Други организации, като частната "Марс уан", са заявявали, че ще изпратят хора на Червената планета до 2025 г. Те обаче досега не са разкрили разработки, които да направят такава цел изпълнима. Подходът на НАСА е по-внимателен, като агенцията подчертава, че за нея приоритет е безопасността на астронавтите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Марснасахоракацане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужасно *** народ коментира тук. То не са конспирации, не са древни богини... Абе хора, пийте си хапчетата. Същите глупости ги дрънкахте преди да пратят марсохода, ама те го пратиха, той кацна и си обикаля там в момента. Някой друг да го е правил?
65
2
 
2
 
! Отговори
Амаха! преди 9 години
Абе те американците няма ли първо на Луната да кацнат и едва тогава на Марс? Още на Луната не са били, целят се в Марс. Не е ли по-добре да започнат с по-близкото. И ако успеят да изпратят астронавти на Луната, да заснемат повърхността и се разходят по нея, тогава да пътуват за Марс.
64
0
 
2
 
! Отговори
maika ti lelq ti преди 9 години
пак лъжат майка им да ***********
63
0
 
1
 
! Отговори
DA преди 9 години
А СА ИМАЛИ ПЛАН ОЩЕ ПРЕЗ 1983-84 ГОДИНА ДА ПРАТЯТ ХОРА ТАМ!АМА СТРАХА ОТ РЕЗУЛТАТА Е ГОЛЯМ!
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пич какъв храм на Дендера бе?!? Стига световни конспирации. Помисли малко, виж фактите и отговора сам ще изплува. Как така в Храма на Дендера пишело. Този храм е построен преди 2000г. Първата писменост на Земята се появява преди 6000г. Искаш да ми кажеш, че преди 14000г събитие е описано 8000г. след като е измислено писмото!?!. Нека да приемем, че тези 8000г. е предавано от уста на уста, според теб всеки който е добавял и украсявал историята, колко е променил истината?
61
1
 
5
 
! Отговори
neo преди 9 години
колкото прати и на Луната ))))
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До Бобката"Пич и аз като инженер мога да ти кажа, че си гола вода. Това фазерно-ламаринено модулче брато тежи само 14, 6 тона и погледни само краката му как НЕ ПОТЪВАТ в лунния прах!"Az pyk moga da ti kaza da si hvyrlish diplomata za inziner. Na lunata vsichko tezi 1/6-ta ot tegloto mu na zemiata. Aman ot "specialisti"
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пращането е лесно, но при връщането совалките на НАСА горят.
58
2
 
1
 
! Отговори
До Бобката преди 9 години
Гледай инжерино prikachi/images/835/6721835C.jpg - Това е титачния САЩ, страната на тиксото. А случайно да си чувал, че в това време СССР изнася 5 пъти повече газ в 1969 г. за загниващата западна Европа, враговете от НАТО и т.н. На Луната няма как да е бил човек, няма и да бъде доста време. А тя си е "добутана" от батювците в орбита около Земята преди 14 000 години .- пише си го в храма на богинята Дендера. И ... повече да учиш, четеш и гледаш, а не да пишеш глупости и нали!
57
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците ще видят Марс през крив макарон!
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 4-5 години казваха, че 2020 ще пратят...
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да направят станция на Марс е толкова сложно, че към момента дори звучи невъзможно. Само да погледнем, колко години строят международната станция и още не е завършена , където е на 300км. над главите ни. Като е завършат ще е с размер на футболно игрище а това е и най-скъпия обект строен някога. Марс веднъж на не знам си колко години се доближава на 6 месеца път с кораб от земята. Ако нещо времето не бива, старта се отлага пак с няколко години, докато Марс ни доближи. Има да я строят 1000г.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците вече бяха. Разиграха тригодишен експеримент от типа "Биг Брадър" и стига им толкова.
53
0
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
От БРИКС какво казват за Марс ?
52
2
 
1
 
! Отговори
До Бобката преди 9 години
Пич и аз като инженер мога да ти кажа, че си гола вода. Това фазерно-ламаринено модулче брато тежи само 14, 6 тона и погледни само краката му как НЕ ПОТЪВАТ в лунния прах! А тук можеш да видиш лунния ровър с космонавт на него БЕЗ ДА ОСТАВЯ СЛЕДА на лунната почва, а КАЛНИКА!? ОООО, ТОЙ СЪЩО Е ОЛЕКОТЕН!!! Лунния модул е летял с "главата напред" , после се е ОБРЪЩАЛ И КАЦАЛ! Тук theconspiracyzone.podcastpeople/posts/28159 могат да се видят интересни неща - как са ..... на Луната!Виж го
51
1
 
1
 
! Отговори
Българските номинаци преди 9 години
са:Волен СайдеОфСерГейБарековДелян ПеевскиБате БойкоАхмед Доган с всичките му производни...и за да не скучаят жентълменитеМая Манолова и Надежда Михайлова
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕКА ПЪРВО ДА КАЧАТ ОБАМА И ДА ОТЛИТА ЗА МАРС,ТАКА ЩЕ СЕ ЗАРОДИ ПЛАНЕТАТА НА МАЙМУНИТЕ
49
1
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ПАРИТЕ ДЕТО ЩЕ ГИ ДАДАТ ДА ГИ ДАДАТ ЗА ЗАСЯВАНЕ НА НОВИ ГОРИ!!1 ТОВА ЩЕ СПАСИ ЗЕМЯТА *** ТО НЕ СЕ САДИ А САМО СЕ СЕЧЕ ЛИ СЕЧЕ ЛИ СЕЧЕ!!!АКО ИМА ГОРИ ЩЕ СПРЕ ПАРНИКОВИЯ ЕФЕКТ *** ГОРИТЕ ИЗЧЕЗВАТ ЛИ ИЗЧЕЗВАТ ПО-ЦЯЛ СВЯТ САМО СЕ СТРОИ ЛИ СТРОИ :(
48
1
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
вижте кво!!!АКО НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ ДА СИ СКАПЕМ ПЛАНЕТАТА ДО СТЕПЕН НА НЕОБИТАЕМОСТ ТО ТОВА ЩЕ И КРАЯ НА ХОРАТА!!!ЧУДО ГОЛЕМО, ЧЕ 100 ДУШИ ЩЕ ОТИДАТ НА ДРУГА ПЛАНЕТА ДА Я СКАПЯТ И НЕЯ ВЕДНЪЖ ВЕЧЕ СКАПАЛИ ЕДНА!!!
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Частната инициатива ще направи пътуването в космоса по-достъпно. Представете си ако имаше само държавни авиолинии.