НАСА ще прати хора на Марс до 2035 г.

Други пък обещават и по-рано
Обновена: 2 юни 2014 14:02 | 2 юни 2014 14:02,
80
НАСА ще прати хора на Марс до 2035 г.
Снимка: Reuters

Главният изследовател на НАСА д-р Елън Стофън очерта плановете на агенцията за Марс в серия от лекции, съобщи в. "Дейли мейл".

Тя потвърди, че НАСА възнамерява да изпрати астронавти до Червената планета до 2035 г. За постигането на тази цел американската космическа агенция предвижда сътрудничество с други нации.

Техническите разработки на НАСА от няколко години са насочени към изпращането на хора до Марс. Сред тях са ракетата за изстрелване на много тежки товари и капсулата "Орион". И двете ще са компоненти на бъдещ опит хора да кацнат на Червената планета, а след това да се върнат на Земята, макар и технологиите още да не са готови.

Преди полета до Марс ще има мисия за преместване на астероид на позиция между Луната и Земята, който ще бъде посетен от астронавти. Това ще е ключова мисия за тестване на технологиите за полет до Марс. Първата мисия до Марс ще е около тригодишна. При нея ще бъде направен пилотиран полет до Червената планета и обратно. Тя ще предшества кацането на хора на Марс и овладяването на планетата.

"Не мисля, че първата група ще остане дълго там. Трябва да мислим за това като за създаването на аванпост . . . Това обаче ще е началото на постоянно човешко присъствие на Марс", каза тя.

Други организации, като частната "Марс уан", са заявявали, че ще изпратят хора на Червената планета до 2025 г. Те обаче досега не са разкрили разработки, които да направят такава цел изпълнима. Подходът на НАСА е по-внимателен, като агенцията подчертава, че за нея приоритет е безопасността на астронавтите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Марснасахоракацане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
22-ри,Това са изотопите на водорода, те могат да се създадат, а и ги има.Темата е голяма.Въпросът ми е - кого ще борим там и защо?Цялата Земя може да изчезне в миг от един средно голям астероид.Излишни, спечелени с кървав труд пари, се харчат за небивалици, защото тук - на Земята , прехранени капиталисти нямат по какво да се състезават вече.Срамота е да има толкова бедни, а парите да отиват за неща, които не са нужни на нито един землянин, освен на преяли ***.
25
3
 
4
 
! Отговори
До nikonik01 преди 9 години
Кацанията на Луната са истина? Момче младо, кацанията на луната са пълен фейк. До 1969 г. САЩ са изоставали с 10 години от СССР в косм. програми и suddenly са на Луната? Да вземеш и да разгледаш apolloarchive/apollo_gallery.html - гледай БЛИЗКИЯХОРИЗОНТ, различните сенки, многото източници на светлина, надписите, а тук upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8b/5927_NASA.jpg ще видиш ламаринено-фазерния модул Eagle, който нещо се поразпада и са му залепили фазера с тиксо!!
24
0
 
1
 
! Отговори
Ванката преди 9 години
До Discoveryдобре го каза
23
2
 
3
 
! Отговори
Аспарух преди 9 години
До лъжец 28-иПървият луноход "Луноход 1" каца на Луната 73-а година 4 години след Нийл Армстронг. Знаем, че платените рашисти по форумите сте неграмотни лъжци, но ние не сме такива. :)
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има съмнили, че в условията на висока радиоактивност, може да бъде направена снимка, тогава не е имало цифрови апарати.Второ - веещият се американски флаг, стъпките.Преди десетина години гледах филм по една телевизия за всички факти, които опровергават това, че американците не са стъпили.Филмът не беше руски.Това е без значение-такива факти ги приемам като човешко постижение.Но какво от това?За чий... се харчи, а хора гладуват на земята без покрив.Не сме се справили със Земята.
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потърсете информация за живота на режисьора Кубрик и неговото семейство.Желая успех! Намерете двете изказвания на президента на САЩ по този повод.Не се надявам на размисли. Всеки има право на свое схващане, но стига то да не противоречи на обективната истина.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За преднамерения 17-ти.Преди да стъпи американец на месечината ("лалала" - цитат от песен съм сръбски известен филм), съветският Луноход беше там.Има мъдрост "Докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват".Това значи, че ние тук, въпреки огромния напредък на американците, купуващи умове отвсякъде, защото работят с нарисувани пари, не можем да стигнем до никъде, то ония, от Космоса ни съжаляват, че сме примитивни.В това число и ти.С един дъх ще ни видят сметката.
19
5
 
1
 
! Отговори
nikonik01 преди 9 години
Кацанията на Луната са истина, това което ни бе представено ,че е там е лъжата.
18
2
 
12
 
! Отговори
Бобката преди 9 години
Удивително е колко много *** хора има тук ,които си мислят че кацанията на луната са лъжа..... Хора айде първо се образовайте за да не пишете глупости. Има един куп доказателства за кацанията на луната като скални проби, техниката която е оставена там и много други. И наистина ли си мислите че Руското разузнаване нямаше да разбере ако кацанията бяха лъжа.
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"А според теб не са ?? и си мислиш че вместо да изпратят хора на луната са излъгали целия свят включително Руското разузнаване ? :D"Принципно съм съгласен с думите ти. Като изключим руското разузнаване. Понеже е от смешници.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tova e misia one way ticket.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алеко Константинов казва чрез бай ***:"Имал бол пари - дал".Защо да ги дава на бедните за образование, храна, здравеопазване ит.н.?Трябва голям да го извадят и да плашат на баба си...Един стар виц разказваше как Бог викнал трима лидери - американец, руснак и бай Тошо.Първите двама влезли и излезли разтреперани и се чудели какво прави там нашият.Когато го попитали, той показал топчето, с което Бог плашел другите преди него и отговорил:"Ще ме плаши с това топче" ... и го размазал с пръсти.
14
6
 
4
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
След като комунистите от Българската социалистическа партия отдавна са стъпили там и се държат като изпаднали марсианци от НАСА решиха да изпратят и хора!
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименА според теб не са ?? и си мислиш че вместо да изпратят хора на луната са излъгали целия свят включително Руското разузнаване ? :D
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За постигането на тази цел американската космическа агенция предвижда сътрудничество с други нации (Китай, Русия)
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да започнат с Обонго
10
6
 
4
 
! Отговори
Бобката преди 9 години
До АнонименВидяли са лунни скали и прах,какво да видят... извънземни ли ?НАСА са изпращали хора на луната няколко пъти от 1969 до 1973 година. За какво да ходят отново ? Една такава мислия струва няколко милиарда долара, и едва ли има смисъл да се харчат за нещо което вече е правено и то няколко пъти.
9
2
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
Като кажа нещо кофти за Русия не бива и започвате да скачате като подивели петли, сега като кажа нещо хубаво за Русия пак не бива и пак подскачате.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веднъж, така се напуших, че излетях от Байконур, скачих се със станция МИР и после кацнах на МАРС. Не помня много. Събудих се в нас.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2035 година кой ще ги чака, то дотогава Русия ще газифицира Марс. Сега като построят ЮП през 2015 и започват газопровода за Марс. Ще им трябва най-много година две да газифицират Червената планета, цялата работа е заради това че планетата е ЧЕРВЕНА, я вижте сега и България понеже е ЧЕРВЕНА ще бъде насилствено газифицирана от Русия още догодина.