Панди наследяват октопода Паул за Мондиал 2014

Двете животинки ще предсказват изхода от мачовете в Бразилия
0
Панди наследяват октопода Паул за Мондиал 2014
Снимка: Reuters

Две гигантски панди ще наследят големия гадател – октопода Паул, в прогнозите за крайните резултати от футболните срещи на Мондиал 2014 година.

Двете симпатични животни ще правят прогнозите си, като избират между три кошници с храна, които символизират съответно победата, загубата или равенството при първата фаза от първенството.

Още по темата
По време на директните елиминации пандите пък ще трябва да се покатерят върху дървото, което носи съответният национален флаг, за да предскажат победителя.

В Китай се надяват сладките животинки да се представят също толкова добре, колкото и сензационният гадател – октоподът Паул, който не сгреши нито веднъж в прогнозите си на Световното първенство в ЮАР преди 4 години.

Октоподът се превърна в световна знаменитост, като позна изхода от мачовете на Германия на Световното първенство в Южна Африка. И всичките се оказаха точни: победа за германците срещу Австралия, Гана, Англия и Аржентина, както и поражения от Сърбия и Испания.

Освен това той предсказа третото място на Германия и триумфа на Испания в шампионата.

Испанците, които в крайна сметка станаха световни шампиони, толкова полудяха по гадателските способности на мекотелото, че предложиха сериозна сума на зоологическата градина в Оберхаузен, за да откупят животинката.

До сделка обаче не се стигна, а самият октопод оракул почина в началото на ноември 2010 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари