Гладните мъже предпочитат пищни жени

Същото важи и за жените
6 юни 2014 14:50,
13
Гладните мъже предпочитат пищни жени
Снимка: Reuters

Известно е, че човек не трябва да пазарува на празен стомах. Същата максима важи и при търсенето на любов, твърди британски психолог, цитиран от в. "Дейли телеграф".

И мъжете, и жените харесват по-едри партньори, когато са гладни. Жените обаче по принцип предпочитат по-солидни господа, докато мъжете залагат на по-пищните форми с по-голям бюст, докато се наядат. След това предпочитанията им могат да се променят.

"Гладът може да промени възприемането на привлекателното. Ако мъжът е гладен, предпочита жена с по-голям бюст, а и с малко по-едра фигура. Жените по принцип предпочитат по-тежките мъже", каза д-р Вирен Свами от университета на Уестминстър.

Шест часа глад са достатъчни, за да променят предпочитанията на мъжа, показа изследването с 266 доброволци.

Обяснението от еволюционна гледна точка е, че когато изпитват глад, хората търсят партньор, който може да осигури храна, а по-едрите оставят впечатление, че успешно я намират.

Според проф. Гарет Ленг от университета на Единбург то може да се дължи и на това, че зоната на мозъка, която контролира глада, контролира и либидото. "Сексът и гладът са основни инстинкти. Възможно е това да обяснява защо след като излезем на вечеря, искаме да правим секс".

Част от мозъка, наречена вентромедиално ядро, е пълна с хормона на обичта окситоцин, който контролира апетита и сексуалните пориви. Когато хората са гладни, хормонът увеличава желанието за храна повече от мисълта за секс. Затова хората подсъзнателно избират партньор, който да ги нахрани. Когато се заситят обаче окситоцитинът засилва либидото и се връщат обичайните сексуални предпочитания. Мъжете, смятани за сексисти, харесват обикновено по-слаби жени.

Хората обаче могат да сбъркат страха с привличане, защото стимулира същите чувства като възбудата. Затова двойките често избират на първа среща да гледат филми на ужасите. Това е и причината толкова хора да се влюбват в инструктори по ски - на пистата безпокойството им е по-голямо.

Хората освен това харесват съседите и колегите, с които се виждат редовно, повече от непознатите. Тайната за успеха за тези, които искат да са по-привлекателни, е да са любезни, убеден е д-р Свами.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ох, че си ми убава!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"... когато изпитват глад, хората търсят партньор, който може да осигури храна, а по-едрите оставят впечатление, че успешно я намират" ?!?!?!Аз пък се замислих, дали в подсъзнанието на всеки от нас не дреме по един първобитен канибал? Гладен си и, докато разглеждаш представителите на противоположния пол, хетеросексуалното ти любопитство лека-полека отстъпва място на въпроса колко ли пържоли може да се получат от ей този едричък и добре охранен екземпляр? :)
8
1
 
4
 
! Отговори
Хасан преди 9 години
нива наораване няма -жена нае****е няма ! моята жена от 30г не можа да се наяде на....?
7
0
 
0
 
! Отговори
брао преди 9 години
гениални наблюдения. първите ми думи на среща са "днес какво е менюто?" :D
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жените не могат да стигнат до БМВ ако са толкова обли и тучни.Като се метне в Жигулито с двете бомби и гръцкия г*з бая зорец се се озорва и се са гладни от тоз момент на татък.Насита за нещо тучно нямат.Се му се ще.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички милиардери са кльощави, затова жените си падат по кльощави.Дебелите чичковци с кореми са работяги, които с труд си изкарват прехраната,прибират се вечер скапани,пият бира и заспиват по гръб.Жените се подиграват с мъжете, които бачкат от сутрин до вечер
4
1
 
26
 
! Отговори
ноби преди 9 години
Има си научно обяснение защо мъжете предпочитат големи цици. Защото преди хиляди години, първобитните хора , които живеели в пещерите също предпочитали големи цици.
3
1
 
31
 
! Отговори
майстор преди 9 години
Голям майстор на голям тезгях работи!
2
1
 
24
 
! Отговори
Вуте преди 9 години
Ехааа - какво моме - бело , русо , заоблено - да го ручам като пита... За таквоз съм все гладен като дванайсетоглав змей.....
1
0
 
37
 
! Отговори
6723 преди 9 години
Като гледам какви ненки е отпрала госпожата...съвсем огладнях! :D