20 000 вилняха с Iron Maiden без "страх от тъмното"

Метъл легендите взривиха претъпканата "Арена Армеец"
17 юни 2014 14:50, Красимир Ангелов
59

Снимка: СМЕ

В дъждовната юнска вечер едно дълго чакане за любителите на твърдата музика най-после приключи. Точно 7 години след последния си концерт на стадион „Локомотив“ през юни 2007 г. британските хеви легенди Iron Maiden отново взривиха българската публика. Концертът им бе част от турнето Maiden England Tour - 2014.

В продължение на почти два часа те поднесоха истинско експлозивно представление в претъпканата зала „Арена Армеец“, изпълнявайки повечето от най-емблематичните парчета на групата от 80-те години на миналия век до днес.

Началото бе поставено от шведската метъл банда Ghost начело с вокалиста им Папа Емеритус. Малко след 21.00 часа концертът на Iron Maiden започна с ефектна интродукция и с експлозивната "Moonchild" от албума от 1988 г. "Seventh Son of a Seventh Son".

Последваха "Can I Play with Madness","The Prisoner", "2 Minutes to Midnight", "Revelations", а малко след тях дойде време за абсолютните класики „The Trooper", "The Number of the Beast", придружена от страхотни пироефекти, както и "Phantom of the Opera", "Run to the Hills" и "Wasted Years".

Кулминацията на горещия концерт дойде с изпълнението на "Seventh Son of a Seventh Son", а последвалата я емблематична песен "Fear of the Dark" накара присъстващите хиляди фенове да пеят на крака без "Страх от тъмното" заедно с Брус Дикинсън. Концертът на „желязната девица“ приключи с емблематичната "Iron Maiden", която накара хилядите в залата да скандират името на своите любимци.

Разбира се последва и бис - "Aces High", "The Evil That Men Do" и по-старата "Sanctuary", след която нагорещената до крайност тълпа се спусна като вълна по улиците край „Арена Армеец“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: концертIron Maiden
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
16
 
! Отговори
varg преди 9 години
За какво такъв концерт се прави на закрито
24
4
 
30
 
! Отговори
ЙЙ преди 9 години
Винаги съм казвал, че тази музика е за интелигентни хора. Като чета тези преди мен, то по тяхната логика и американски екшъни не трябва да позволяваме и на децата да гледат и никакви филми, щото са пълни с насилие, убийства и ужаси. Хора овладейте се, всеки има право да харесва каквато музика си иска и ако тази не става нашата чалга става ли? В Германия преди два дни като са били над 70 000 човека на концерта, те също ли са ***? Ние все най ги разбираме работите, но все сме до ушите в лайн
23
3
 
20
 
! Отговори
кънибалъ преди 9 години
Дай дъщеря си на палача.....мммммммммммммммм ахххххх хррррр *** просто нямате чувство за хумор.Вие от това ако се стряскате въобще не трябва да посягате към дет метъла, че може да се наакате.
22
35
 
5
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
на всички, които са си завели децата на концерта да им се отнемат родителските права. също на ***, които учат децата си на просия и ги експлоатират да им се даде като пример ако прекалят един ден,чак толкова много какво ги очаква - отнемане на родителските права.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПрисъствалИ аз!
20
25
 
7
 
! Отговори
до Присътвалия преди 9 години
миличък, преведи "Bring your daughter to the slaughter" на синчето си. все пак си е текст. може да отключи някоя олигофрения или агресия у него? нали така? няма да го направиш. викайте си, дерете си на някакъв странен език, един ден като разбере каква помия е пял, ще се отврати.ако не се отврати си е същия *** като теб дето се кефиш на подобни смислени текстове.
19
26
 
8
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
не знам кой може да измисли песен със заглавие "Bring you daughter to the slaughter". друго нямам какво да кажа за Icon Maiden. може да са добри музиканти, но са с психични отклонения стил Юлиян Вучков и Волен Сидеров в едно.
18
3
 
37
 
! Отговори
Присъствал преди 9 години
Не знам каква е била точната цифра. Във всеки случай, Арената никога не е била толкова пълна. Знам, че капацитетът е 12000. Махнати бяха ниските седалки, но за сметка на това пък на терен не можеше да се хвърли игла. Аз залагам на 15000. Както и да е. Това е концерт в зала, и шоуто беше за зала. За всички, които ги/ни наричат пенсионери..... Милички, дано когато станете на нашата възраст, да има още титани, които продължават да пеят с все същия успех повече от 30 години. Аз бях със сина си :)
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен, Валя май е провокатор-да накара хората да се подразнят и поразпишат на коментари...но това си е мое мнение.А ако не е-начи е *** оФца!!!
16
18
 
7
 
! Отговори
valiq преди 9 години
vasha si rabota, vseki ima pravo na vkus! Az ne haresvum vashia!
15
1
 
17
 
! Отговори
ДОБРОЖЕЛАТЕЛ преди 9 години
ДО valiaпърво се научи да пишеш,после коментирай нещо дет не си била!!
14
48
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едни пенсионери на сцената забавляват други пенсионери от публиката
13
1
 
26
 
! Отговори
Спарта преди 9 години
До valiqДобре ти го е казал браД ти :)))
12
2
 
37
 
! Отговори
100 години калъфки преди 9 години
До 7 Валя,Вале, да знаеш, че брато ти не те е излъгала грам, като е казал, че си проста. Довери му се :)
11
3
 
9
 
! Отговори
ZAPOZNAT преди 9 години
DA VI KAGA ZA BROQ NA HORATADOLU NA TERENA PRODADENI 9000 BILETANA DTORO NIVO 4500 BILETANA TRETO 3000 BILETAI MOGE BI E IMALO I OKOLO 500 CHOVEKA S PROPUSKI
10
2
 
31
 
! Отговори
O.o преди 9 години
До valiqБеги у лево да си слушкаш силиконките как се прозяват като гладни вълчици по коледа. Чалгата май позалязва вече ...
9
1
 
38
 
! Отговори
Еди преди 9 години
Не знам дали е имало 20 000 фена, ама всички места по трибуните бяха заети, а долу пред сцената беше претъпкано. Все пак ми се струва, че по-реалистичната цифра е до 15 000. Във всеки случай цифрите нямат никакво значение. Важното е, че шоуто беше супер :)
8
1
 
37
 
! Отговори
cnupmucm преди 9 години
До valiqВеликолепен правопис, почти като логиката ;)
7
1
 
23
 
! Отговори
Ричи преди 9 години
До коментар 1:Не, в Белград и Атина няма по два концерта. В Белград има един концерт, също както и в София. А в Гърция, от това турне, което започна още през 2012-а, няма нито един концерт.И ти си проверявай информацията, преди да пишеш простотии.
6
2
 
8
 
! Отговори
фсб преди 9 години
До просто феневала за коментара :)