Луксозният живот на румънските роми

Архитектурни "шедьоври", преминали границата на кича
Обновена: 27 юни 2014 07:17 | 26 юни 2014 21:12,
130

Снимка: Ivan Kashinsky


Богато украсени многоетажни жилища със сложни кули, балкони, колони и накити от различни епохи в историята на архитектурата не са първото нещо, което си представя човек, когато стане въпрос за роми.

И все пак Бузеску, град с 5000 жители, намиращ се на 80 км от Букурещ, е известен именно с това. В централната част на града са съсредоточени архитектурни шедьоври, съчетаващи всевъзможни строителни материали и цветове. Пред пищните замъци и изровените улици чакат цели колони от Мерцедеси.

Бузеску успешно оспорва и отхвърля вярванията, че ромите живеят бедно. В този град живеят роми от рода Калдераши. Те се занимават предимно с обработка на мед. Цели фамилии се изхранват с производството на казани за варене на домашна ракия.

Вижте лукса, преминаващ в кич, в който живеят ромите от този румънски град. Ценните кадри са запечатани от фотографа Иван Кашински. За да видите още негови проекти, посетете сайта му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
4
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Наистина е интересно, как се изхранват тези хора. Но щом сега е "демокрация" и не обръщаме внимание/нито ние простолюдието, нито прокуратурите/ как и откъде, разни "бисерчета","доганчета","цветчета", "делянчета" и пр. баш политици, да не говорим за "бизнесмени и банкери" разбогатяват, да се тревожим за Цар Киро!? Защо? Смешното пидва в тези изяви от комплексите за малоценност, киото нещастниците избиват. "Не му прилича на сиромаха да е богат" казваше бай Тодор Ингтилиза от наше село!!
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-добрият *** е бившият ***!
60
1
 
36
 
! Отговори
Аха преди 9 години
Да бе, точно така ще е, от производство на казани ще са забогатели! Медта сигурно в задния им двор никне! Айде стига глупости, тия са също като нашите ***, дето се занимават с незаконни дейности, а държавата се прави че не знае! Мафиотска работа, някой от тези дали е платил 1 евро данък през живота си?! Ха дано, ама надали!ПРЕСТЪПНИЦИ!
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тея казани да не готвят наркотици бре? Сигурното е обаче, че по-*** са само наште журналисти пишещи подобни буламачи.
58
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много казан за ракия, много нещо. Сигурно всички китайци и индийци са си купили по няколко. Журналистите ли са ***, или нас смятат за такива. Или и двете.
57
1
 
18
 
! Отговори
редактор преди 9 години
Ако, Мария Захариева беше нормална и грамотна, щеше да напише, в случая, архитектурни "шедьоври" (с кавички). Допускам, че по медиите нарочно събират неграмотни ***, като по-лесно манипулируеми. Щото нормален човек няма да тръгни да ръси простотиите, гадориите и откровенните лъжи и издеватлества, така обичайни за т.нар. "медии" у нас.
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** сити един вид...
55
1
 
22
 
! Отговори
dsd преди 9 години
Даа. Не случайно ромите са най големите аристократи. Тва маниери, обноски, традиции, ......... абе, висша класа.
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 70Хвърляше от едно куфарче петолевки върху Глория, и насъбралите се *** роднини около нея. Целият басейн се покри с банкнотти.....Не ми се разправя повече..... Тогава бях на 13 години и това беше нещо невиждано за малко дете. 93-та.........
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 68Лично като малък с моите авери от Дългопол се бяхме качили на покрива на един гараж който беше в съседство с на един *** огромната му къща. Бяха се събрали 200 човека и ние решихме да отидем пред къщата, а то се оказваше че *** бургуджия си освещавал къщата и пееше в момента в двора му пред басейна Тони Дачева. Т'ва 93-та година. Тъкмо се качихме на гаража за да гледаме по-добре и гледаме спира един голф 2-ка и слиза Глория. И тя пя пред басейна, докато *** хвърляше пари
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Румънците са ***! Те не са славяни
51
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бургуджиите в Дългопол(варненска област) бяха през 90-те бяха еталон за висша класа на *** у нас. Занимаваха се с оръжие и наркотици протектирани лично от *** Костов. В това малко градче Дългопол от около 10 000 души тия *** караха първи Понтияци, Поршета и Мерджани, които още ги нямаше даже в София. *** си правеха къщи- замъци на по 4-5 етажа с асаннсжори и с паркинги на покривите си. Това преди 20 години! Сега 90% от тия *** са в затвора, а другите бедни!
50
10
 
2
 
! Отговори
ROM-LYANIN преди 9 години
VARVARITE VINAGI ZAVIJDAT NA ROM-LYANITE (RIM-LYNITE)
49
3
 
14
 
! Отговори
езичник преди 9 години
грозно!!!както и да го гледам това...грозно е. *** работа.
48
1
 
2
 
! Отговори
щнизел преди 9 години
нещо не видях мержаните..
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Румънските *** живеят пребогато за разлика от нашите ***. Т'ва много добре показва за какъв *** става Румъния като държава. Да живеят като царе *** им дето името си не могат да напишат. Да ви е.а майката *** румънска скапана!
46
14
 
1
 
! Отговори
ROM-LYANIN преди 9 години
DO DEN DNECHEN NIE SAHRANYAVAME NAI STARIA EZIK EZIKA NA ROMA IMPERIA ROMANES 1
45
4
 
19
 
! Отговори
qwer преди 9 години
До ROM-LYANIN: - ей пръдльо, когато започнеш да пишеш на кирилица , а не на лайняница тогава мога и да те светна за Рома и за произхдът на Романия, не на Румъния. И още тъпата ти писаница с главни букви не означава, че под кората на която расте косата ти или е расла има нещо подобно на мозък.
44
0
 
14
 
! Отговори
Римлянин преди 9 години
Вас, *** са ви наричали ПАЛЕ РОМ ( децата на Рим ) и римския император Юлий Цезар ви е хвърлял на лъвовете.
43
10
 
2
 
! Отговори
ROM-LYANIN преди 9 години
DO qwer; PARVO MI KAJI RIMLYANIN NA ORIGINALEN EZIK NE NA SLAVYANSI VTORO ROMA IMPERIATA E KOMANDVALA SVETA 2000 GODINI KADE SA ROMA ETNOSA SLED KATO SA KOMANDVALI 2000 GODINI TRYABVA DA IMA NASLEDNICI