Луксозният живот на румънските роми

Архитектурни "шедьоври", преминали границата на кича
Обновена: 27 юни 2014 07:17 | 26 юни 2014 21:12,
130

Снимка: Ivan Kashinsky


Богато украсени многоетажни жилища със сложни кули, балкони, колони и накити от различни епохи в историята на архитектурата не са първото нещо, което си представя човек, когато стане въпрос за роми.

И все пак Бузеску, град с 5000 жители, намиращ се на 80 км от Букурещ, е известен именно с това. В централната част на града са съсредоточени архитектурни шедьоври, съчетаващи всевъзможни строителни материали и цветове. Пред пищните замъци и изровените улици чакат цели колони от Мерцедеси.

Бузеску успешно оспорва и отхвърля вярванията, че ромите живеят бедно. В този град живеят роми от рода Калдераши. Те се занимават предимно с обработка на мед. Цели фамилии се изхранват с производството на казани за варене на домашна ракия.

Вижте лукса, преминаващ в кич, в който живеят ромите от този румънски град. Ценните кадри са запечатани от фотографа Иван Кашински. За да видите още негови проекти, посетете сайта му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
24
 
! Отговори
qwer преди 9 години
"Луксозният живот на румънските роми" - я се освяткайте малко бе ***, написали сте "румънските роми", че има ли румънец който да не е *** бре нещастници, я четете историята малко за тези *** племена и ще разберете защо са ги изритали още навремето римляните от пределите на Римската империя, та тези *** дори нямат и собствен език, всичко са крали от тук от там дори имат и Бг думи. Крадливо и сополиво племе са тези нещастници, сега Европа разбра грешката си но късно вече ги прие.
41
1
 
19
 
! Отговори
Да ни е честит ... преди 9 години
Три милиардният ***, който ще се роди към края на годината. Светът се *** - България е умален модел на ставащото в света. Един етнос е 25% от световното население и това е МАЛЦИНСТВО ?! А българите сме 6 промила от световното население !!!
40
2
 
14
 
! Отговори
Диана преди 9 години
Положението вече ми е ясно. Все пак съм сигурна че има бедни румънци, които нямат възможностите на тия Калдераши ли са какви са, но си остават ***-кръвопийци. Тук също си ги имаме за съжаление.
39
1
 
30
 
! Отговори
лпп преди 9 години
Бах мааму.То в Румъния на глава от населението трябва да има по 50 казана за ракия.Цялата държава ще плува в алкохол.Я стига с тези глупости и там тарикат ромлетата перат мангизи на ***.И като у нас няма кой да им потърси сметка защото през 4 години има избори(А У НАС И ПО ЧЕСТО).
38
0
 
5
 
! Отговори
един преди 9 години
до 51 всички до един са ***.Градчето е близо до Александрия.На около 120км западно от Гюргево
37
3
 
6
 
! Отговори
Osman преди 9 години
e i golyama rabota;ZIGANINIT SI E ZIGANIN; prosto si mirisat
36
0
 
20
 
! Отговори
wasp преди 9 години
А бе аз още не съм виждал калайджия с бентли...тия пари с честен труд не са изкарани и никой не може да ме убеди в противното!
35
1
 
8
 
! Отговори
Диана преди 9 години
Да, разбирам че румънците са много напред за разлика от нас, въпросът ми беше друг: всичките ли 5000 жители на това градче са ***, защото не ми се вярва.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До WWWДо 14 -тият ден я връщат по закона за потребителите защото още на втория не е девствена.И правят рекламация.ЗакониЩо да кажеш?
33
8
 
1
 
! Отговори
ROM-LYANIN преди 9 години
DO neo5; DA SI JIV I ZDRAV NO MISLYA 4E NYAKOI NECHTA NE SA TOLKOVA LESNI KOLKOTO SI GI MISLIM 4E SA LESNIDUMATA ROM E MNOGO DALGA I CHIROKA TAM SE KRIE ISTORITA NA 4OVESTVOTONO ZLOBATA I PROSTOTIYATA NE NI DAVA DA SI OTVORIM MALKITE MOZA4ETA
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Светът се *** - 1 500 000 000 *** в Индия и още 640 000 000 по света. Мианмар и Бангладеш са ***.
31
0
 
6
 
! Отговори
Диана преди 9 години
Нега сега някой да ме светне: всичките ли 5000 жители са *** или има и румънци ? Може би ако има румънци са много по-бедни.
30
10
 
0
 
! Отговори
ROM-LYANIN преди 9 години
VSI4KITE PATICHTA VODYAT KAM ROM NA VACHIAYT SLAVYANSKI EZIK (RIM)
29
0
 
26
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 години
А бе туй нящо сиганинат е запазена марка кат кока-колата бе,дет и да го видиш ако ще и накраят на таз земя,то си е пак същото,та даже и никаква разлика нема-дай му на *** пари и му глей сеират-ша ги поарчи за шарении и ша са докара с лачени трандафори,лъскава риза и пет кила ланци ама инак ръцете нема са сети си измий,па жена му ша са белоса с помада,ша си къноса червени ноктете и ша тури два златни зъба отпреде за афторитет ама ай да са живи и здрави-тай си разбират животат и тай си го карат
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Романия, е доста красноречиво!!!Ромска държава!!!Ромска държава, която се превърна в дясната ръка на Американците в Източна Европа!!!И изпревари България, за отрицателно време от няколко години!!!Да са живи и здрави братята Ром -анци!!!
27
3
 
3
 
! Отговори
WWW преди 9 години
А медта отде я вземат?Булката на снимка 16 е красавица!
26
0
 
13
 
! Отговори
mm преди 9 години
В статията пропускат най- важното :) исторически тоя *** род се занимава с правене на медни казани обаче сегашните им пари не са от това. *** барпни в тоя град се занимават с търговия на светни метали, познайте от къде си берат цветните метали изначално :) просто са много по-организирани в брането от нашите ***. Мжду другото информацията ки е от оригиналната статия на national geographic.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стегнете се малко Днес.бг този материал е от брой от преди няколко години от National geographic. Колкото до селото то се намира до град Александрия на 50 км от границата. А самият град е основан от граждани на град Свищов пореди 200 години. Така, че не ми говорете за 80 км от Букурещ, а за 50 от Свищов. Мисля, че за българите е по ясно така. Не дейте да копирате дословно чуждите автоери в списанието!
24
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 9 години
Гледайте румънско-*** музикална програма "Taraf".
23
16
 
6
 
! Отговори
Жоре Сикиджем преди 9 години
Ей тва българете сте много завистливо племе. Нормалните хора не са луди като вас да бачкат на разни *** за по 400 лв. на месец и да се чудят как да куупят хляб. На вас като ви харесва да живеете в мизерия, живейте си така. Ние си работим и си изкарваме пари. Затова ние живеем добре, а вие живеете зле.