Луксозният живот на румънските роми

Архитектурни "шедьоври", преминали границата на кича
Обновена: 27 юни 2014 07:17 | 26 юни 2014 21:12,
130

Снимка: Ivan Kashinsky


Богато украсени многоетажни жилища със сложни кули, балкони, колони и накити от различни епохи в историята на архитектурата не са първото нещо, което си представя човек, когато стане въпрос за роми.

И все пак Бузеску, град с 5000 жители, намиращ се на 80 км от Букурещ, е известен именно с това. В централната част на града са съсредоточени архитектурни шедьоври, съчетаващи всевъзможни строителни материали и цветове. Пред пищните замъци и изровените улици чакат цели колони от Мерцедеси.

Бузеску успешно оспорва и отхвърля вярванията, че ромите живеят бедно. В този град живеят роми от рода Калдераши. Те се занимават предимно с обработка на мед. Цели фамилии се изхранват с производството на казани за варене на домашна ракия.

Вижте лукса, преминаващ в кич, в който живеят ромите от този румънски град. Ценните кадри са запечатани от фотографа Иван Кашински. За да видите още негови проекти, посетете сайта му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А така радвайте се на ***.Големи новини.
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1Как от какво, то си пише - от медни казани. Бах мааму казани!Аз викам да се сговорим с комшиите и да им направим на тия мръсни отомански *** една отделна държава най-накрая... на дъното на Черно море.