Луксозният живот на румънските роми

Архитектурни "шедьоври", преминали границата на кича
Обновена: 27 юни 2014 07:17 | 26 юни 2014 21:12,
130

Снимка: Ivan Kashinsky


Богато украсени многоетажни жилища със сложни кули, балкони, колони и накити от различни епохи в историята на архитектурата не са първото нещо, което си представя човек, когато стане въпрос за роми.

И все пак Бузеску, град с 5000 жители, намиращ се на 80 км от Букурещ, е известен именно с това. В централната част на града са съсредоточени архитектурни шедьоври, съчетаващи всевъзможни строителни материали и цветове. Пред пищните замъци и изровените улици чакат цели колони от Мерцедеси.

Бузеску успешно оспорва и отхвърля вярванията, че ромите живеят бедно. В този град живеят роми от рода Калдераши. Те се занимават предимно с обработка на мед. Цели фамилии се изхранват с производството на казани за варене на домашна ракия.

Вижте лукса, преминаващ в кич, в който живеят ромите от този румънски град. Ценните кадри са запечатани от фотографа Иван Кашински. За да видите още негови проекти, посетете сайта му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
4
 
! Отговори
van40 преди 9 години
Хайде холан,правили казани и си направили тези *** къщи.Където и по света да е бай ***,все си е ***.Тенекето бакър не става!
101
2
 
6
 
! Отговори
алилиии преди 9 години
"В този град живеят роми от рода Калдераши. Те се занимават предимно с обработка на мед." Точно така сега му викат на краденето на медни жици и тръби, по цяла европа, демонтирането на кабелите на скоростните влакове с което подлагат на смъртен риск пътниците! Това е медния им казанен бизнес + никога данъци + помощи...та фотографчето да си ги чува слимките, *** и за ноо пари па си е ***.А статията е едно наи-обикновено гъзоблизане, а и не вярвам да е за ноо пари, което и е още х зле!!!
100
5
 
3
 
! Отговори
шоп-1 преди 9 години
И аз имам палат ама съм реститут и днес цял ден съм цепил дърва за зимата и сега със кеф си пия ракията с жената в беседката.
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
подобни къщи има в костинброд
98
0
 
8
 
! Отговори
555 преди 9 години
Същите като нашите ДДС измамници!!!
97
8
 
8
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Работа е там ,че Хитлер като е учистил *** и евреите, то след това би се заел с българите защото считал ,че всички балкански народи не стават за цивилизования свят - в най-добрия вариант в концлагер и работа по 16 часа за всички балкански народи .А някои си мислят че щяха да са директори в хитлериска Германия -колкотои сега в ЕС .)
96
0
 
8
 
! Отговори
Во преди 9 години
Шегувате се, нали? Парите са от казани за варене на ракия!!!!!! Ха-ха-ха!!!! Колко казана са направени за една такава къща, интересно? Колко хора са ги купили!!!! Може би са си купили по 10-15 да си имат.
95
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гроздето е много високо май, а не кисело. Къщите са супер.
94
3
 
16
 
! Отговори
Темерут преди 9 години
Не е случайна приказката: "Хубава работа, ама ***!" Хвърлили огромни пари, пък изглежда всичко нелепо... няма стил просто. Няма класа. Парите не купуват благородническо потекло, или благородство, то трябва да ти е вродено. Иначе си просто *** с много, много пари. Ония шейховете са същите... Златен Ролс Ройс, златно Бугати Вейрон, златен Мерцедес... Златни айфони... Ужас!
93
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, *** и с много пари да разполага пак си остава ***! Тия снимки са доказателство! Вижте за какъв кич става дума! А в имотите на "цар" Киро са същата работа! Кич, та кич! Ужас!
92
2
 
9
 
! Отговори
отвратен преди 9 години
*** до шия.
91
3
 
1
 
! Отговори
dobriaka преди 9 години
Hitlere ,a mislil li si da si bil ti privikan tam po pogreshka?
90
5
 
23
 
! Отговори
Хиглер преди 9 години
Винаги съм бил на мнение, че идеята на Хитлер за расово прочистване е била добра но с лошо изпълнение. Това което е смятал в началото е всичките *** и подобни да бъдат привикани и химически кастрирани - една страхотна идея която да реши веднъж за винаги проблема с тези *** същества, но както всеки диктатор .. допусна серия от грешки които в крайна сметка го принудиха да си тегли куршума. Но рано или късно исторята ще се повторни, дано този път с по-разумно изпълнение.
89
5
 
3
 
! Отговори
Синеок преди 9 години
До коментар 81А откъде *** със сини очи - защо крадат гените на БЯЛАТА РАСА ! ИЛИ БЕЛИТЕ ПРЕДАТЕЛИ СИ ПРОДАВАТ СПЕРМАТА ЗА " ОБЛАГОРОДЯВАНЕ " НА *** ?
88
6
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
KOGATO VIDiJ BULGARIN GO NAE
87
3
 
8
 
! Отговори
Стандарт преди 9 години
А защо не пишете за далеч по-нормалния живот на редовите румънски граждани, които не са ***?!
86
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...Понеже като ги хване полицията и им види паспортите, в тях не пише "ром", "***" и т.н, а гражданин на Румъния/България. И хората питата "Ама вие от България ли сте?" "Те, българите не са ли едни черни, с мустаци, и дето много крадат?" Заради тези катили, които по този начин си живеят като царе, ние, нормалните, го отнасяме и ни гледат в Европа с лошо око....
85
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така е. И не само в Англия, а практически в цяла Европа. Всяко просещо *** си има норма за ден, която трябва да изкара чрез просия и/или кражби, иначе лошо. И нашите са същите, вижте *** маала примерно в Оряхово, или Калтинец до гара Г.Оряховица, а може би и другаде. Или идете на автогара Сердика, да видите основно с каква *** са пълни автобусите за чужбина...И после като отиде нормален българин в чужбина, петното веднага му е лепнато и дефакто ние страдаме заради тези.....
84
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива палати не се правят от коване на казани за ракия. Правят се от просещи деца и проституция в Англия - потърсете филма на ББС "Britain's Child Beggars " ама го гледайте докрая щото едва накрая стигат до палатите и правят връзката с просещите деца.
83
1
 
7
 
! Отговори
111 преди 9 години
До 103То проблемът на нашите т.нар. политици е първо, че са предатели, второ са страхливци и изпълняват чинно заповедите на юдео-американските НПО-та, които пазят ***, за да отслабват България и българския народ. И трето нашите партии се ослушват за размахване на пръстта от ЕС, както и от ДПС, защото чакат да ги приберат като партньори след изборите.