8000 посрещнаха Джулая на Камен бряг

В цялата страна посрещнаха първото юлско утро
46

Снимка: БТА

Няколко хиляди души празнуваха и тази година Джулая на морския бряг. Някога възникнал като протест срещу комунистическия режим, хипарският празник отдавна се е превърнал повече като опит за бягство от стреса на ежедневието и купон, отколкото някакъв протест.

По традиция най-много хора посрещнаха първото юлско утро край село Камен бряг. Близо 8000 пяха с Джон Лоутън. Точно в 05.32 часа рокаджии от цялата страна приветстваха слънцето. Минути преди това Лоутън запя култовата песен July Morning, след което остана на сцената повече от час.

В купона се включиха българските групи "Шепот", Power Slave, Pearl & Stones, Б.Т.Р. и др.

В Бургас първите слънчеви лъчи дойдоха под звуците на македонската група Korbin. Организаторите от община Бургас бяха взели всички мерки за сигурност като за всеки един фестивал. Част от бургазлии пък избраха утрото на Мостика.

Стотици възрастни и младежи се събраха и на варненския бряг.

Джулай морнинг е традиционен хипи празник, възникнал в средата на 80-те години. Твърди се, че е стартирал като протест срещу комунистическата власт, изразен в символиката на едноименната песен на "Юрая Хийп".

За радост, тази година бе спазено и мотото "Правете любов, а не война" и сериозни инциденти нямаше. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: БТРJuly morningДжулая
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
4
 
! Отговори
силвия преди 9 години
Единия от морИето да се научи да пишИ, че многУ грешки, ве! Сега е сезона-давай курорт и ходи бос със захабени пети, че зимата влагата ще те оглозга, морски!
35
4
 
2
 
! Отговори
А бре льольовци, преди 9 години
дето не ви е ясно!В древни времена, хората, населяващи Европа, са чествали деня на лятното слънцестоене като празник, утвърждаващ победата на живота над смъртта, а също и като начало на лятото. В по-ново време, като празник, бележещ началото на лятото, се е утвърдила датата Първи юли.Относно песента на "Юрая Хийп",няма нужда да пишем - който се интересува, знае за какво става въпрос. Бяхме още подрастващи хлапета, когато си организирахме "Джулай" така,както успявахме :) Имаше и доносници. :(
34
9
 
3
 
! Отговори
Един от морето преди 9 години
Дребните душици збити в панелките си пред компа пак ръсят простутии ,от кога ли не са поглеждали хоризонта ?....Жалко
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преместих го ...
32
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 9 години
Много шум за нищо! И какъв точно е смисълът? Освен да се напием? Слънцето изгрява всеки ден, ако някой не е забелязал!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя народ има и свободно време, и пари
30
4
 
5
 
! Отговори
бесен преди 9 години
А БТР са хрантутниците на Цонко(не с негови пари,а общински),лежащи на стари лаври,постоянното присъствие и зиме и лете....
29
5
 
15
 
! Отговори
wtf преди 9 години
Как пък един път не се събраха на Еньов ден да събират билки преди съмване? Или на някой хубав Блгарски празник, да отидат някой хубав Български обичай да изпълнят. Със същия успех можеха да поднесат цветя на гробовете на загинали във войните. Или на паметната плоча на избитите през комунизма хорица. Помнят пръдливия "джулай" *** не помнят кой си е дал животя за да ги има тях днес. Де*а и промитие мозъци....
28
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една лигава увехнала песен, събрала 20-тина пропаднали безработни с двулитрови бири в пластмаса, хаха
27
4
 
9
 
! Отговори
КОМЕНТАТОР преди 9 години
Винаги има за какво да протестираш. Но не разбирам протестърите с дълги мазни коси, ухаещи на бира, секс и рокендрол и забравили всъщност за какво протестират...
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бивш член на БСП------------------Поне получават 4.50. Щото по времето на ГЕРБ получаваха 0.00
25
5
 
14
 
! Отговори
tarbuh преди 9 години
А ню иър празнувате ли? Да ви пикая на "джулай морнинга". Или първи юли звучи едно такова гадно, българско? Друго си е да ползваме чужди думи.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ - ТОВА ПОСРЕЩАНЕ СЕ ПРАВИ САМО В *** ХИПИТАТА ОТТТТДДДАВНА ИЗЧЕЗНАХА - БУРНИ РЪКОПЛЯСКАНИЯ ДРУГАРИ !!!!!!
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименоколо 1972г...не е ли социализам още...
22
7
 
5
 
! Отговори
eve1 преди 9 години
Джулая е хубав празник,човек освен от храна и материални придобивки има нужда и от храна за душата!Честито на всички празнуващи!Много здраве и любов!
21
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безработни младежи, млади и напушени алкохолици, безхаберници - това в общи линии е картинката от Камен бряг. Ако питате половината от тях /може и повече да са/, няма да ви дадат смислено обяснение какво правят там.
20
4
 
18
 
! Отговори
учуден преди 9 години
Абе блъскам си главата и не мога да проумея - КАКЪВ ПРАЗНИК Е ТОВА - "Джулая" ????????Какво се отбелязва с него ??????? Написал някой някога песен - и сега да ставало официален празник ??????????Нищо в текста на песента не говори затова , което се прави в нашата татковина !!!!!!!!
19
3
 
23
 
! Отговори
б преди 9 години
Нямам против този тип забавление, даже съм му фен, обаче да наричаш това "празник" и да му придаваш особено значение...
18
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато го празнувах нямаше фекалии във водата, жените бяха вярни а не го налапваха след два дни на някой друг, ех временаа......
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 9Za spravka en.wikipedia.org/wiki/July_Morning koeto si e taka taka e--------------------------Е ти преди да го постнеш и да кажеш, което си е така така си е, прочете ли какво пише точно? :)