Правят нов контрацептивен имплант с дистанционно управление

С помощта на безжично устройство жената може да го включва и изключва
9 юли 2014 22:42,
7
Правят нов контрацептивен имплант с дистанционно управление
Снимка: Reuters, архив

Американски специалисти разработват с подкрепата на Бил Гейтс контрацептивен имплант с дистанционно управление, който ще е ефикасен 16 години, съобщи в. "Дейли телеграф".

Чипът ще освобождава ежедневно противозачатъчния хормон левоноргестрал. Той ще се имплантира под кожата на ръката, корема или ханша. Голямо негово предимство е, че с помощта на безжично устройство жената може да го включва и изключва, както пожелае.

Ако премине успешно през изпитанията, новият контрацептив на компанията MicroCHIPS може да е на пазара още през 2018 г. Размерът на чипа е 20 мм х 20 мм х 7 мм. Резервоарите с хормона са в него.

Дневната доза се освобождава с малък електрически заряд, който разтопява запечатан участък около хормона. Така в организма попада 30-микрограмова доза.

Чипът се задейства, когато управлението е почти до кожата. Така той не може да бъде препрограмиран от страничен човек.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А колко ще е вреден?Защото на сегашните противозачатъчни листовката с противопоказанията е 2 страници А4.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз мисла, че основното приложение на чипа ще е малко по-инакво, а допълнителното е туй дето го споменувате...Има интересен мУмент : например съпруга да вижда кога е включван и изключван тоя "чип"...ще е много интересно
4
0
 
3
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До Антисоросоид 3Сега и малтусианство му преписвате ! Гейтс и Бъфет са си най-обикновени финансови анархисти , те имат нужда от всяко бедно същество на тази планета. Не случайно инвестират в храни и лекарства ! С едната ръка продават отровна храна на бедните а с другата им продават лекарства с които няма да се излекуват но ще живеят достатъчно дълго за да са абонати и потребители до последния си дъх!
3
3
 
7
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Уродлива работа! Гейтс е вреден за човечеството!
2
1
 
10
 
! Отговори
Ръб преди 9 години
Честно казано не знам кой *** или по-точно *** ще си го тури доброволно това! То голям мерак да чипират хората на тия *** из зад океана. А тоя мръсен евреин Гейтс колко негърчета деформира с измислените си ваксини неотдавна в Африка... какво общо има компютърен специалист с ваксините.... питам и отговор не искам.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се инсталира веднага на ястребите.