Всеки става разбирач по вината с приложение за айфон

Апликацията показва вида и цената на всяка бутилка
28 юли 2014 13:26,
3
Всеки става разбирач по вината с приложение за айфон
Снимка: Архив Reuters

Нова апликация за айфон, която може да се свали от мрежата срещу 5 долара, ни превръща във вещи познавачи на вината, дори и нищо да не разбираме от енология, съобщава телевизионният канал Си Би Ес нюз.

Софтуерът е разработен от бившия инженер във Фейсбук Роди Линдзи. При едно от гостуванията си в Москва, той и брат му страшно се засрамили, когато им предложили да си изберат от листата с вината.

И наистина, много малко хора могат да кажат дали виното Кош Дюри Оксе Дюрес е бяло или червено. И какво ли е точно Кот дьо Бом?

С новата апликация е необходимо само да се заснеме с айфона менюто с вината. Приложението WinеGlass използва оптично разпознаване на буквите и ги сравнява с база данни от над милион марки. На секундата се получава енциклопедична информация за всяка бутилка, включена в ресторантската листа.

След като потребителят почукне дисплея на айфона на избраното вино, се появява информация колко може да струва една бутилка от него в ресторант, за да не се влезе в зашеметяващи разходи.

Излиза на екран и рейтингът на виното, изобразен със звездички, какъв вкус оставя в устата избраната напитка и каква храна е най-подходяща за нея.

"Без да сме големи специалисти, новата апликация ще помогне на всеки от нас да си избере най-подходящото вино според вкуса и възможностите на портфейла си", коментира създателят на софтуера Роди Линдзи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: виноприложениеайфон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
на мен iPhone не ми трябва! дайте ми вино и ще ви шашна с дегустаторските си умения ... ще ви го издегустирам цялото!
2
0
 
1
 
! Отговори
Пундьо преди 9 години
Аз малко ще попреведа оттук оттам че иначе нищо не ми идва в чутурата като идея , *** че тъпо и скучно , ко от тва ...
1
0
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 9 години
А па моето домашно винце у мазата не моат го фана с айфоня!