Приказната природа срещу човешката дейност

Италиански фотограф ни показва Алпите сред намесата на човека
30 юли 2014 20:55, Красимир Ангелов
12

Снимка: Ettore Moni

Замисляли ли сте се как изглеждат творенията на човечеството редом до тези на природата? Италианският документален фотограф Еторе Мони си е поставил за задача да ни покаже точно това – как красотата на планинските пейзажи е съчетана с изкуствените конструкции на човешкото дело.

За целта той е снимал части от Алпите, които отдавна са се превърнали в туристически дестинации заради красивата природа. А над тях има лифтове, пътища, електропроводи, сгради и какво ли още не.

Самият Мони споделя, че има за цел да накара хората, които гледат снимките му, "да се чувстват като всеки планински ентусиаст, който в края на своята планинска разходка се изправени пред нещо, което не би искал да намери и види по пътя си".

Вижте снимките на Еторе Мони в следващата галерия, а още негови снимки може да намерите на неговия сайт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
Да бе, в България всичко ни е по-хубаво - и планините, и жените, и Искъро е по-длибок, и патките са ни по-големи, да не говорим, че сме по-умни.Ти колко пъти си ходил в Алпите, че така смело се изказваш? Подозирам, че и в изброените български планини си стъпвал само през някой лифт, ама нищо, пиши си...П.П. И това за грозните скали някакъв сарказъм ли беше?
8
3
 
3
 
! Отговори
баиконур преди 9 години
В случая се чудя кое е по-грозно- скалите или постройките....Иначе не виждам лошо човек да строи незамърсяващи обекти в планините....С изсичането на вековни гори въпросът разбира се е друг...В България природата е уникална- Рила, Пири, Родопите... родните пейзажи са в пъти по-запленителни... естествено и изцепките са ни по-фрапиращи :))))))))))))
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКое си е Верно - Веро ! Па и с кво щеше да снима ??? Човешко творение ....
6
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от ***! Дай да оставиме природата , а ние да се върнеме в праисторическата ера.
5
13
 
1
 
! Отговори
шваба преди 9 години
*** , по-*** , най-***=БУГАРИН.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Замисляли ли сте се как изглеждат творенията на човечеството редом до тези на природата?"Гротескни.
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
лицемерно изказване, точно в алпите има милиони местенца, където и следа от човешко присъствие няма да намериш, ама аз такива много ги обичам - ползват пътища, лифтове и хотели и се придържат към обработената част за тези, които обичат планината, но нямат физиката, познанията, времето или желанието да се катерят с дни да се насладят на гледка и природа. Не вярвам този да е вървял от Парма до алпите пеш - 60/70 часа.
2
2
 
22
 
! Отговори
ebb преди 9 години
мале ела снимай Банско и ум ще ти зайде, а до тоя с параграфа те тия дето са ги строили да не са извънземни бре или са летели
1
2
 
43
 
! Отговори
15 преди 9 години
Еторе, ела на нашето Черноморие, да си издрайфаш червата