Мъжете, които въртят черпака, се радват на по-добър секс

Качеството на секса по-добро при мъжете, участващи в готвенето и чистенето
1 авг 2014 16:38, Елка Василева
4
Мъжете, които въртят черпака, се радват на по-добър секс
Снимка: архив, Reuters

Мъжете, които активно поемат женските задължения в домакинската работа, а не се грижат само за косенето на моравата, се радват на по-добър секс, установи американско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Екипът на Шарън Саслър от Корнелския университет изследвал данни от 4500 брачни двойки, които се били оженили преди 20 години. От проучването станало видно, че мъжете, които споделят домакинската работа, са правили секс значително по-често от останалите.

Но при все това при 63 процента от брачните двойки дамите поемали две трети от домакинските задължения.

Качеството на секса също се увеличавало при мъжете, които се включвали в готвенето и почистването, а не само кастрели храстите пред дома.

Ръководителката на изследването коментира получените резултати от него по следния начин: "Ако мъжете знаеха, че ще бъдат възнаграждавани по-често със секс, когато се включат активно в "женската" домакинска работа, те веднага биха грабнали прахосмукачката!"

Но Шарън Саслър предупреждава да не се стига до пълната размяна на ролите в домакинството. Когато мъжете изцяло поемат задълженията по поддръжката на дома, както става в 5 на сто от случаите, това се отразява зле на секса на брачната двойка.
 

/БТА/
 


4
Още по темата: домакинска работасекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
32
 
! Отговори
гунчо преди 6 години
който върти черпака той облизва и тигана
1
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Екипът на Шарън Саслър"

Не се и съмнявам, че такива открития се правят от *** жени...