Призрачни имоти

Стотици нови къщи, за които така и не се намират жители
15 авг 2014 20:28,
40

Снимка: Valerie Anex

Валери Анекс започва да заснема призрачни къщи из цяла Ирландия. Те буквално са из цялата страна.

Заради икономически просперитет започва бум на строителството на къщи в Ирландия. Започналото през 1990 г. развитие завършва със световната икономическа криза. Стотици от новопостроените къщи из страната остават пусти. Оказва се, че предлагането многократно надвишава търсенето. Така използваният труд и ресурси отива на вятъра. Буквално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
8
 
! Отговори
да бе да преди 9 години
до 35дори 2500% дълг да вземем няма да се възстановим. всичко ще се окраде и изчезне... нищо няма да направим, просто някои ще станат още по богати, а народа ще плаща... така че добре са ирландците!
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в дъблин търсенето е голямо и вече няма и следа от криза. на фона на призрачните бг села и градчета ненаселените ирландски къщи са цвете
30
4
 
8
 
! Отговори
ь преди 9 години
Ирландия се била съвзела - с външен дълг 1500% от БВП и ние ще се съвземем, та даже и рай ще построим!
29
4
 
10
 
! Отговори
еяв преди 9 години
Ирландия бяха доста ударени от кризата '2008. Но за разлика от примерно Гърция отново се съвзеха последните години. Нищо чудно тези къщи скоро да имат за обитатели българи/румънци.
28
4
 
8
 
! Отговори
baihui преди 9 години
i v Amerika e sashtoto - tseli gradove zapustevat - lihvarite iziadha vsi4ko
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
e нали са призрачни, значи си имат обитатели..
26
3
 
6
 
! Отговори
:))) преди 9 години
от 25 до 26:Сбогом, ясно е, че няма да се видим на финала.:) Само да вметна -АЗ НЕ СЪМ ЧОВЕК. Трябваше отдавна да си го разбрал.:)
25
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 24:Да, всички забелязахме как пазарната икономика стимулираше ,,поестествен път,, производството на женски дрехи S размер. В България дрехи за нормални жени по едно време бяха останали само на пазара и в секънд хенда. Всички знаем и как ,,пазарно,, се произвеждат и продават много лекарства. Скъпите преобладават над хубавите евтини - страшно пазарно. Всички знаем и как колите продължават да ни тровят, въпреки, че еко-автомобилите отдавна можеха да са на пазара - масово. И още много красоти...
24
11
 
11
 
! Отговори
До 25 преди 9 години
Сега разбрах - освен че си човек с нисък интелект, очевадно имаш и психични отклонения. Спора е безсмислен, оставям те да се бориш с вятърните мелници.
23
8
 
37
 
! Отговори
До 19 от 2: преди 9 години
Не само, че знам какво е пазарна икономика, но съм й изпитал ,,хубостите,, на гърба си. Пазарната икономика съсипа половината ми живот и почти ми унищожи семейството. Пазарната икономика не ми позволи да приложа на дело всичките си знания и умения и ме принуди да слугувам на превзети, самодоволни ***. До последния си дъх, умирайки ще се боря с този човеконенавистен обществен сърой и се кълна, че ще победя, та ако ще на Земята да остане само един човек - АЗ. После ще започна наново, без евреи
22
12
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 9 години
Първо повечето от тези къщи рано или късно ще бъдат продадени и съответно ползвани. Второ пазарната икономика стимулира производство на всички стоки и услуги, които потребителите желаят да закупят, това между другото е мисия невъзможна за една централно планирана икономика. Трето пазарната икономика икономика изразходва най-ефективно наличните ресурси, защото най-важно при нея е какво се търси и на каква цена се предлага, за разлика от плановата за която това е без значение.
21
4
 
14
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Големите компаний който даваха работа на хиляди се изнесоха в други страни защото им дигнаха данъците. Страна с население малко над 4мил, имат най-голям външен дъл, в Европа, около 92 милярда евро. Къща която излиза около 100 хил Е, се продаваше за около 250ил евро и нагоре, в зависимост от района. И хората масово се изселиха в англииско говорящите страни, Англия(около 20 хил от 2008 до 2013 възраст между 18 и 45. Пърт в Австралия (най-бързо разрастващият се град в света) се е напълнл с ирландци
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 15:Вярно, че нашите панелки бяха по-грозни и еднотипни и от тия къщи, но кой знае защо, хората чакаха с години за панелка и празнуваха, когато се нанесяха, заедно със съседите. Сега всички се мразят, но се радват поне, че имат соц-панелка и не са на улицата като някои.
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те и обитаемите къщи в ирландия са призрачни,тези хора нощем стоят на тъмно,не свтват круки,имам чувство че спят в ковчези,нищо общо със България,те не знаят какво е живот,това да отидат на гости и да се веселят,неее,нямам думи,марк и тишина
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 18:Искаш да кажеш, че е по-хубаво тия къщи да стоят празни и да се рушат, вместо да ги няма. Еми, лъжеш се. Безкрайно по-добре щеше да е изобщо да не ги бяха строили. Пестят се ресурси на природата и човешки труд, който можеше да се вложи в нещо полезно. Какво стимулира пазарната икономика - производството на човешки салам в крайна сметка, нали? И производството на ламарини, ядящи бензин, та да стигнем комфортно до Пъкъла.:)
17
10
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
С какво бездомниците са заслужили да живеят в тези къщи? Само тези които създават имат правото да притежават каквото и да е било - колкото повече създаваш, толкова повече имаш, така е справедливо, а не обратното! Пазарната икономика е нещо което ти не разбираш.
16
15
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 9 години
Много си далече от истината! Ако в Ирландия беше установена комунистическа диктатура, тези къщи просто нямаше да съществуват, същото важи и за САЩ! Плановата икономика е несравнимо по-неефективна от пазарната икономика - примерите са безкрайни и доста пресни. Пазарната икономика стимулира активната част от населението да създава, плановата икономика има точно обратен ефект.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички *** мечтаят за къща.Ами ето им да им подарят.Даже могат да създадат семейство с някой балъки да вкарат дъщерите в бизнеса.Давам Ви съвсем безплатно бизнес план
14
1
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Купувам 10-11 от тези къщи! Моля, дайте ми адреса!
13
7
 
13
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
по-еднотипни от панелките ли,присмял се хърбел на щърбел,тези поне имат вид на изглед