"Зара" изтегли пижама, приличала на униформа от концлагер

Това е втора заигравка с темата за Холокост
27 авг 2014 15:22,
18
"Зара" изтегли пижама, приличала на униформа от концлагер
Снимка: Twitter

Испанската компания за облекло и аксесоари "Зара" изтегли от пазара раирана детска пижама с жълта звезда отпред, пише "Гардиън".

Причината за това е приликата на пижамата с униформите, носени от еврейските затворници в концентрационните лагери по време на Втората световна война.

Раираната пижама е преназначена за момчета на възраст от 3 месеца до 3 години. На жълтата звезда, напомняща значките, носени от евреите пак по време на Втората световна война, пише „шериф“, което е съвсем видимо, без да се увеличи снимката на сайта.

Пижамата беше достъпна в сайта на фирмата във Великобритания, Израел, Франция, Дания, Албания и Швеция. Израелски журналист първи забелязал приликата.

От производителите се извиниха на клиентите си за приликата и бързо изтеглиха продукта от пазара. Те уточниха, че стилът на пижамата е вдъхновен от класическите филми за Дивия запад.

Това не е първият такъв случай с продукт на "Зара". През 2007 г. от търговската мрежа беше изтеглена чанта с етномотиви, на която има изобразена свастика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: пижамаХолокостзара
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Едва ли е случайност това!Най-вероятно е рекламен трик.В последните години евр.еите са по-мразени отвсякога след 2св. война!И напълно заслужено!Приносът им за световните проблеми е безспорен-като се почне от финансовите машинации,та се стигне до предизвикването на множество войни в тяхна полза!
13
0
 
0
 
! Отговори
Помощ преди 9 години
Всички зебри ми напомнят за пижамките на Зара, които пък ми напомнят за друго... Пребоядисайте зебрите!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
каква обида е това, бе другарко 15? изгаряш дрешки за да угодиш на едни болни, ционистки мозъци. това е грешка, а не защита.
11
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле ,коментаторите колко сте прости - така се защитава народ, не като нас - непрекъснато ни обиждат ,плюят и унижават нашите "съевропейци" и никаква реакция от правителство,кристалини,боковскини и пр. Прости сте -разбирате ли?
10
3
 
2
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
да наречеш "заигравка" с холокоста някаква си дизайнерска прищявка/приумица е просто малоумие на квадрат. по тази логика излиза, че всички американски шерифи са евреи, "пропуснати" от времената на холокоста. толкова сбъркано мислене, че на един роршахов тест тия няма да виждат нищо друго освен пречупени кръстове, шестолъчки и фашисти. дрешките щели да бъдат унищожени (сигур, чрез изгаряне) наместо да бъдат дарени на голи деца, а на тях хич няма да им пука, че те и без това умират от бомби и глад
9
2
 
7
 
! Отговори
Иван Пешев преди 9 години
Че те руснаците трябва да сменят потниците на цялата си войска , добре че поне те не слугуват на разни тъпотии. Да вземем да забраним немския да не напомня за нацистите.
8
2
 
6
 
! Отговори
ЯКО ДОЛЧЕ ГАБАНА преди 9 години
то остана и албански журналист да я забелязал
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бях в един магазин в Италия. Една продавачка любезно се опита да ме накара да й дам 3 евро за децата сираци там. Обясних й ние колко такива си имаме и никой не му пука. Тръгнах си.
6
4
 
12
 
! Отговори
циника преди 9 години
по принцип облеклата на Зара стават единствено за концлагеристи, така че "грешката", допусната от тази компания е всъщност вярна!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свастика като орнамент е била изобразявана не само като мотив от шевиците - има я в цялото традиционно народно изобразително изкуство, в качеството й на слънчев символ. Има едно изследване, което доказва, че в древни времена това е бил начин да се изобрази око на свръхестествено същество, за което се вярвало, че е силен амулет, който може да предпази от всякакви злини притежателят на предмета, върху който е изобразена свастиката.
4
3
 
46
 
! Отговори
****** преди 9 години
Е тези евреи вече ми омръзнаха само реват и се оплакват,само те били онеправдани.Крайно време е света да спре с тази холокоста,най много 5 години да е имало гонение срещу евреите. А колко години те са на чужда територия и защо нямат държава запитал ли се е някой.Защо света не се запита за българското 5 вековно ТУРСКО РОБСТВО, колко българи са избити и потурчени,колко села са били изтрити от картата на България.Не било правилно да казваме турско робство а османско присъствие дрън дрън....
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свастиката е характерен за всички индо-европейски племена слънчев символ. Трябва ли да бъде забранен, щото един чичко с перчем и весел мустак си го е присвоил?
2
9
 
39
 
! Отговори
ангел преди 9 години
Бре,какви чувствителни били тези!А нещо за избитите палестински деца и жени да кажат?
1
2
 
24
 
! Отговори
.... преди 9 години
и в българските шевици се среща този мотив / свастика/ , и тях ли да изтеглим от музеите?