Миришеш ми на революция!

Компания предлага одеколони, кръстени на Че Гевара и Уго Чавес
25 сеп 2014 16:12,
8
Миришеш ми на революция!
Снимка: Reuters

Компания "Лабиофам" - най-големият кубински производител на природни продукти, представи два одеколона за поддръжници на международния социализъм, които искат да бъдат разпознавани с нещо повече от култовата тениска с лика на Че Гевара, предаде Асошиейтед прес.

С одеколона "Ернесто" с ухание на дървесина, цитруси и с нотки талк, компанията почита прочутия революционер Ернесто "Че" Гевара. За търсачите на по-мек плодов аромат "Лабиофам" предлага одеколона "Уго" с нотки манго и папая, вдъхновен от покойния президент на Венецуела Уго Чавес.

Формулирани във Франция от местната фирма "Роберте" и произведени в Куба, одеколоните са представени тази седмица на конференция на "Лабиофам" в Хавана. На този етап двете ухания разполагат с обикновени флакони и семпли етикети с имената. От компанията обаче разработват по-атрактивни шишенца и етикети, водени от желанието да предложат одеколоните на местния и международния пазар, съобщава Исбел Гонсалес от "Лабиофам". Гонсалес обаче не посочва срок за пускането им в продажба.

Кубинската компания и френската фирма са посветили повече от година и половина на разработката на двата одеколона. "Лабиофам" е разработила и два парфюма за жени - "Амалия" и "Алба". И докато наименованието "Алба" може да се приеме като препратка към "Боливарска алтернатива за Америка" (АЛБА) - основания от Уго Чавес алианс, Гонсалес не коментира дали и дамските ухания носят политическа нотка.

Подкрепата на знаменитости е важна част от бизнеса с парфюми и одеколони, но уханията, вдъхновени от политически фигури са рядкост, отбелязва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Залива на прасетата преди 9 години
до 6Нищо не постигнаха с убийството му, даже обратното, направиха го мъченик и универсален символ на революционните движения.
6
3
 
0
 
! Отговори
Че е разложен преди 9 години
Че Гевара е бил комунист масов убиец създател на кубинските концлагери където са екзекутирани толкова много хора че отрядите за убийства са работили на смени. Тази долна *** тогава е наредил да направят прозорец в кабинета му където да се наслаждава на екзекуциите. Същата тази червена *** дори е искал да удари Ню Йорк със съветска ядрена ракета. Добре че боливийските селяни и американците са му е..и майката и са го ликвидирали . Късно но поне правдата е възтържествувала.
5
0
 
0
 
! Отговори
Андро преди 9 години
До Анонимен 3А във Вашингтон лансират вакса за обувки "Оur President". Не вървяла хич, заради миризмата. А ти пил ли си водко "***"? Много елегантна и чиста!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и в БГ замирисва на Революция, незнам дали усещате напрежението във въздуха, наелектрезирано е.....
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Москва е пуснат на пазара одеколон "Запах Президента России"
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чавес беше човек с достойнство. За разлика от лизача Соломон Паси!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хм, там по джунглите едва ли ароматът на Че Гевара е бил особено романтичен.