Шефът на Apple призна: Гей съм, горд съм!

"Това е сред най-великите дарове от Бога", заяви Тим Кук
Обновена: 1 ное 2014 10:33 | 30 окт 2014 14:43,
274
Шефът на Apple призна: Гей съм, горд съм!
Снимка: Reuters

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви публично, че е с хомосексуална ориентация. Това стана ясно от есе, написано от него за изданието Business Week.

„Горд съм да бъда гей и считам, че това е сред най-великите дарове, които Господ ми е дал“, пише Кук.

Кук разказва в есето, че в продължение на много години е бил с хора с различна ориентация. „Много от колегите ми в Apple знаят, че съм гей, но това не се отрази по никакъв начин на отношението им към мен“, пише още собственикът на компанията.

„Това да съм гей ми даде едно по-дълбоко разбиране на това какво означава да си малцинство и какви са проблемите на малцинствата. Това ме накара да съм по-съпричастен, да живея живота си по-пълноценно. Беше трудно и неудобно на моменти, но това ми даде увереност да бъда себе си, да следвам собствения си път и да се издигна над несгодите и тесногърдието. Това направи и кожата ми дебела като на носорог, което пък е още по-удобно, когато си директор на Apple“, пише в есето Кук.

В есето си пише, че никога не е крил ориентацията си, а просто не я е афиширал публично. Обяснявайки своята ориентация, Тим Кук цитира Мартин Лутър Кинг.

По-рано тази седмица Кук призова управата в родния си щат Алабама да гарантира правата на малцинствата.

Компанията Apple пък има дълга история в подкрепата на своите служители с нетрадиционна сексуалност. Миналата година Тим Кук написа статия, в която се обърна правителството на САЩ. В нея той заяви, че възприемането на индивидуалността на хората е основно човешко право.

Отново миналата година Кук изрази подкрепата си за равни права и намекна, че е бил жертва на дискриминация в миналото си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.