Шефът на Apple призна: Гей съм, горд съм!

"Това е сред най-великите дарове от Бога", заяви Тим Кук
Обновена: 1 ное 2014 10:33 | 30 окт 2014 14:43,
274
Шефът на Apple призна: Гей съм, горд съм!
Снимка: Reuters

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви публично, че е с хомосексуална ориентация. Това стана ясно от есе, написано от него за изданието Business Week.

„Горд съм да бъда гей и считам, че това е сред най-великите дарове, които Господ ми е дал“, пише Кук.

Кук разказва в есето, че в продължение на много години е бил с хора с различна ориентация. „Много от колегите ми в Apple знаят, че съм гей, но това не се отрази по никакъв начин на отношението им към мен“, пише още собственикът на компанията.

„Това да съм гей ми даде едно по-дълбоко разбиране на това какво означава да си малцинство и какви са проблемите на малцинствата. Това ме накара да съм по-съпричастен, да живея живота си по-пълноценно. Беше трудно и неудобно на моменти, но това ми даде увереност да бъда себе си, да следвам собствения си път и да се издигна над несгодите и тесногърдието. Това направи и кожата ми дебела като на носорог, което пък е още по-удобно, когато си директор на Apple“, пише в есето Кук.

В есето си пише, че никога не е крил ориентацията си, а просто не я е афиширал публично. Обяснявайки своята ориентация, Тим Кук цитира Мартин Лутър Кинг.

По-рано тази седмица Кук призова управата в родния си щат Алабама да гарантира правата на малцинствата.

Компанията Apple пък има дълга история в подкрепата на своите служители с нетрадиционна сексуалност. Миналата година Тим Кук написа статия, в която се обърна правителството на САЩ. В нея той заяви, че възприемането на индивидуалността на хората е основно човешко право.

Отново миналата година Кук изрази подкрепата си за равни права и намекна, че е бил жертва на дискриминация в миналото си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
21
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Аноним MNOOOGO STE ZLOBNI ! OTVRATITELNI !!!
67
26
 
34
 
! Отговори
Отворен преди 9 години
До ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВОАми то и Исус е гей бре...да не говорим за наземните му наместници. Скоро да си ходил до троянския манастир, примерно...хехехе. Аман от религиозната ви ***!!!
66
15
 
59
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 9 години
Този "дар",изобщо не е Божий.Това твърдение е:богохулствено,светотатсвено и кощунствено!Бог Сам в библията посочва,многократно и чрез пророците Си.Какво ги чака"дарените".
65
11
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как нема да си горд, та нали това е "американската мечта"!
64
11
 
66
 
! Отговори
Мукавей преди 9 години
Полека- лека разни извратеняци се опитват да внушат на хората, че взаимоотношенията между мъж и жена не са нормални и че не е нормално семейството да се състои от мъж, жена и деца. Това се прави с крайната цел да се разруши семейството и хората да станат нечия собственост, бидейки раждани само от сурогатни майки.
63
10
 
54
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Точно така вие с големите души и дълбоките дупета сте много напред с материала. Оставете ни десногръдите балканци да си пием хубавата ракия и водка и да се кефим на жените. като се замисля гейовете са дар от Бога, така има повече жени за нас, нормалните.
62
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гей, като физическо състояние няма нищо лошо. Но гей като състояние на духа, е това вече е голям проблем!
61
12
 
36
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Trans penem mihi est.
60
38
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Живея от много време в Западна Европа и тук на абсолютно никой не му пука дали си гей или не. Няма гей паради, няма гей организации, никой не говори за дискриминация или за толератност - просто не им пука изобщо. И да излезеш в центъра и да се провикнеш пред всички, че си гей, просто никой няма да ти обърне внимание, защото за тях е нещо толкова нормално и човешко, че дори не си правят труда да го коментират. Само ние дребните душички в дребната България се правим на интерестни, мразейки се !
59
35
 
37
 
! Отговори
Атеист преди 9 години
Бог не съществува. Защо се заблуждавате?
58
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е то сякаш предишният не беше..
57
18
 
68
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Бог е създал Адам и ***, Адам и Иван. Да, в Европа се учи подобно извращение, но в Русия го забраниха, а Унгария забрани гей браковете с със закон. Китай да не говорим. Европа ще умре. Разврата е унищожил Рим.
56
38
 
38
 
! Отговори
Евроатлантик преди 9 години
До БъндиНе може да кфалифицираш гейовете като болни хора. За такива кфалификации в цивилизованите европейски страни се влиза в затвора. Науката и психолозите отдавна са доказали, че хомосексуализмът е нещо нормално, и това вече се учи в много училища на западна Европа, а скоро нашите комисари от Брюксел ще спуснат директива и на България да се въведе в училищата.
55
18
 
38
 
! Отговори
Стойчо Младенов преди 9 години
И аз най накрая си признавам че съм гей.Казвам се Стойчо Младенов и съм треньор на ЦСКА, Някои от момчетата в отбора също са с такава ориентация и чесро си правим спаринг в нас.
54
24
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шшшш ало, вие коя година живеете? Хората кацнаха на Марс, правиме изкуствено бебета, и скоро ще почнеме да си отглеждаме крайници за резерва, вие ми говорите за бог. Много ви е страх да не ви манипулират геиовете, че е вие да станете такива, ама не може да осъзнаете че за религия ви се говори от малки и за това вярвати. Няма никакво друго основание да вярваш, освен че са ви го втълпявали от малки.
53
12
 
39
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
ПРОДАЖБИТЕ ПАДАТ И ТРЯБВА НЕЩО ДА СЕ НАПРАВИ И ТОЙ СИ Е КАЗАЛ Я И ГЕЙ, ЧЕ СТАНЕМ САМО И САМО ПРОДАЖБИТЕ ДА СЕ УВЕЛИЧАТ! :DА БАЛАМИТЕ ОТ УСТА НА УСТА РАЗПРОСТРАНЯВАТ ИНФОРМАЦИЯТА И ТАКА ЦЯЛ СВЯТ ЩЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА КОМПАНИЯТА !!!!
52
12
 
40
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
ВИЕ НЕ РАЗБИРАТЕ!!!!ТОВА Е ЧИСТА РЕКЛАМА И ТО БЕЗПЛАТНА!!!ВИЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ Е НЕГАТИВНО ЛИ!!! Я СИ СПОМНЕТЕ КОНЧИТА ПА ТОГАВА ГОВОРЕТЕ ЗА НЕГАТИВИЗЪМ :D
51
13
 
50
 
! Отговори
s преди 9 години
Възгордял се грах. Дегенерация в ход.
50
11
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам нищо против хората с такава ориентация, но не разбирам защо това постоянно се коментира? Всеки има право да бъде себе си, окей. Само че мен какво ме засяга? За по-специални ли се имат? На мен така ми звучи. И вече става банално. Дар от Бога, пф.
49
13
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква гнусна физиономия има тоя на снимката!!"Шефът на Apple призна: Гей съм, горд съм!"Това е сред най-великите дарове от Бога", заяви *** Кук"Какъв дар от бога?!?И защо изобщо ни уведомявате за мнението на този ***?(ха, ха - "дар от бога")