Емотикони според етноса

Хората искат картинките да отговарят на цвета на кожата им
5 ное 2014 11:25,
18
Емотикони според етноса
Снимка: Архив Reuters

Емотиконите, тези малки и изразителни рисунки, които използваме в нашите имейли и есемеси, от догодина ще сменят цвета на кожата си и по-добре ще отразяват расовото разнообразие на планетата, съобщават Франс пред и Асошиейтед прес.

"Хората по света държат емотиконите да съответстват повече на разнообразието на човечеството и да бъдат съобразени с цвета на кожата на различните етноси", четем в документ, публикуван от Марк Дейвис от "Гугъл" и Питър Едбърг от "Епъл".

Промените трябва да бъдат одобрени от международния консорциум Уникод, универсалния набор от символи на всички езици, и да видят бял свят в средата на 2015 година.

Емотиконите на Уникод изобразяват хора или части от човешкото тяло. Но първоначално те са били японско изобретение, поради което цветът на кожата им е доста светъл. Новите графични човечета ще бъдат съобразени с класификацията на Фицпатрик, дерматологична скала, която определя шест вида кожа според реакцията й на слънчевите лъчи.

Емотиконите бяха разработени най-напред в Япония, но след това бяха възприети от цял свят. Те включват каталог от изображения /цветни сърчица, цветя, животни, транспортни средства и др/, както и много варианти на смайлито с различни изражения.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.