Къде да пътуваме през 2015-а?

Бихте ли избрали по-екстремна дестинация?
2 дек 2014 19:32, Екип на Bulgaria On Air
21
Къде да пътуваме през 2015-а?
Снимка: bgonair.bg

Светът е огромен. И става все по-голям. На всеки "по-сериозен" пътешественик списъкът му става все по-голям, вместо да се смалява, след всяко ново посетено място.

Как тогава да приоритизираме? Кое да изберем, познатото или непознатото? Кои са новите места? Какво трябва да видим сега, преди да се е променило завинаги?

От Forbes зададоха тези въпроси на Оуен Гадис, мениджър във фирма за луксозни пътувания. Той знае за какво да говори - за опасен тур през ледниците на Шамони, пустините в Иман, дъждовните гори в Никарагуа и скалистите крайбрежни райони в Западна Африка. Гадис е съставил и списък на най-горещите места за 2015 г.:

Исландия

Исландия може да оглави списъка на всеки пътешственик. Тя е мястото, където слуховете за феи и тролове, които рисуват върху хълмове, скачат от ледени пукнатини и се къпят в горещи извори, оживяват. Гадиас отбелязва, че пътуването до Исландия е като човек да се транспортира до паралелен свят, в който всеки момент е приключение, изпълнено с невероятни пейзажи и фолклор. Сред забавленията за туристи са рафтинг, риболов, гмуркане с шнорхел, сърф, пещерно дело и пешеходен туризъм.

Приключения в Мароко

Новите маршрути на Гадиас са отвъд витрините на магазините, пътуването и дизайна. Безстрашните посетители могат да се изкатерят по отвесните стени на Todra Gorge, за да видят след това уникалната розова долина. Можете да поемете към Атласките планини, като се спирате на водопади и берберски села. Намерете бедуинските шатри, издигащи се на море от пясъчни дюни в Ерг Чеби, вратата на Сахара. Научете се как да се спускате по дюните с борд, наблюдавайте залеза от гърба на камила и научете тайните на пустинята от някой местен домакин на чаша ментов чай Maghrebi (известен още като берберско уиски).

Виетнам сега: Хидропланини, скутери и красиви курорти

От заспало рибарско селце до дискотеките на покрива на Сайгон, от вековната традиция до космополитната "модерност" - това е днешният Виетнам. Има много нови "луксозни" начини, за да разберем как се е променила през последните десет години азиатската дестинация.

Вижте целия материал на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Монако всички хотели са заети от българи. Основно от Сливен. В Исландия сме ходили, но повече там не стъпвам. Пълно е с почиващи майни. Виетнам? Е може ли в БГ с шопите и в Виетнам пак с тях...Има ли по така скъпи курорти с по-малко почиващи българи...?
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БерлинТолкова си *** че си КУХ!"нук" е правописна грешка на "ник" бе ***!В Чепръчане загрявате по-бавно от Боко-тиквата!И не се прави на ударен от тухла, много добре разбра за какво говоря.КАЗВАМ че си от СЕЛО!Провинциалист!!Разбираш??
13
1
 
0
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Бих ти отговорил, но не разбирам какво пишеш. Половината думи не ми звучат на български. Това "нук" например какво означава?
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БерлинСеляк. защо реши че на такъв смръдлив провинциалист му отива нук "Берлин"?От дИе сИ?От кой булгаристански зандан се пръкна??Измий се че смърдиш на чесън чак тук!
11
1
 
1
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Не се превъзбуждай толкова, ами стягай Жигули-то и газ към Пампорово... хахаха. :)))
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Берлин 13Такива *** като теб които говорят на "таман" са ми ясни.Иначе добре си се ориентирал.Централна Америка е рая за смръдльовците но внимавай че може да те опънат!
9
4
 
1
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Мароко е много добра идея. А може би Алжир или Египет?! Таман ще може близките ви да ви видят по Ю Тюб. Чудя се кой *** допуска да се пишат такива глупости?!ПП Аз лично януари ще обикалям Централна Америка, а за по-нататък още не съм решил.
8
4
 
1
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Хайде да ги видя русофилите, като толкова обичат Руската Империя къде биха отишли на екстремен туризъм?Аз предлагам в Оймякон - селището с най-ниски средни температури в света! Намира се в Република Саха, бивша Якутия! Голям кеф - гледах едни образи как забиват пирон с банан вместо чук!
7
2
 
1
 
! Отговори
Толкова е просто преди 9 години
Бените пътуват до ............ Ихтиман а БОГАТИТЕ ............. където си поискат.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Умните пътуват а балъците гУедата.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И как някакви бИе гИе парцаляци ще ме светкат къде да пътувам??Богати ли са??Обиколили са света ли??Или What the *** те знаят за живота????Как някакъв лузър от Горно Нанадолнище ще ми разказва за живота?!
4
3
 
3
 
! Отговори
офф преди 9 години
Никъде не тръгвам.Такива сополи ме тормозят че най-добре ми е в къщи
3
0
 
8
 
! Отговори
стефчо преди 9 години
това да не е от американски сайт копирано? или просто се бъзикате с народа..
2
1
 
2
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Do Devnya i obratno prez Kaspichan
1
2
 
12
 
! Отговори
дрисльо преди 9 години
Ще пътува които има пари.Бачкаторите ще пътуват всеки ден от работа и обратно с рейса или с таратайката на газ!Ако успеят да съберат някои кинт лятото може и да отидат 2-3 дни на БГ черноморието но задължително с домати, краставици,ракия,някой *** салам в багажника купени на промоция от кау..ф.ланда.