От футболист до поп звезда

Любопитната история на Кевин Уолкър
7 дек 2014 20:02,
7
От футболист до поп звезда
Кевин Уолкър и феновете му. Снимка: Instagram

Някои хора наистина са алчни. Не им стига да са обожавани, известни и добре платени само заради едно нещо, те просто искат повече. За щастие, отбелязва БиБиСи, да си много добър в две неща е доста рядко. Да речем футболът и музиката.

Мнозина са пробвали и двете, но никога с особен успех – легендата на “Ливърпул” Джон Барнс изпя рап парче, което малцина искаха да чуят, Род Стюърт изкара доста кратък и неособено успешен пробен период в “Брентфорд”, а тийнидолът Луи Томлинсън от групата “One Direction” се опита да порита с професионалистите в благотворителен мач за фондацията на Стилиян Петров и беше пометен набързо от играча на “Астън Вила” Габриел Агбонлахор.

Всичко това преди Кевин Уолкър.

Кевин кой? Това е победителят в шведското изданиe на риалити формата “Music Idol” и ключов полузащитник на първодивизионния местен тим “Юргорден”.

“От известно време съм професионален футболист, но музиката стана част от живота ми доста по-късно и сега е моята страст. Искам да й се наслаждавам колкото се може по-дълго”, споделя пред БиБиСи футболистът-певец.

Уолкър говори със силен ирландски акцент – баща му Пат Уолкър е бивш футболист на “Джилингам” и младежки национал на страната си. Уолкър-старши стъпва в Скандинавия през 1983-та година и решава да се установи там. В последните 20 години е треньор на 6 клуба в Швеция и Норвегия. Междувременно се жени и за шведка.

Историята на бащата недвусмислено дава обяснение за любовта на Кевин към футбола, но откъде идва увлечението към музиката?

През 2009-а година той е на лагер с младежкия национален отбор на Швеция в Белгия. Началото на кариерата му е повече от обещаващо като вече е пробил в първия състав на един от най-популярните клубове в страната “АИК”. Но получава отравяне на кръвта.

Болестта го изцежда и той отпада за цял сезон. Докато се възстановява обаче Кевин има достатъчно време, за да се сдобие и да опознае нов много добър приятел – китарата.

Уолкър става доста добър и дори участва в шоу за аматьори в местно казино. Видеозапис на изпълнението стига до продуцентите на “Music Idol 2013” и експертите не пропускат нешлифования диамант. “Помислих си: “Защо не?”, но нямах особена амбиция да стигна напред в риалити формата”, спомня си Кевин.

Ситуацията обаче се развива шеметно. Много скоро след първата изява на Уолкър от клуба му започват да преместват мачове, така че Кевин да може да участва и в “Music Idol”. “Докато се усетя пях на купона за рождения ден на принцесата и в дует с Роби Уилямс. Но не пропуснах нито една тренировка и играх във всички мачове”, разказва той.

Сезонът завърши преди месец, а тимът на Уолкър “ГИФ Сундсвал” спечели промоция за първа дивизия. Следва трансфер в “Юргорден” - 11-кратен шампион и третият по популярност клуб в Швеция.

Кевин се определя като “усърден полузащитник, който може да подава и да вкарва голове” и “певец с модерно звучене”. Като доказателство за последното може да покаже договор с една от най-големите звукозаписни компании в света - “Юнивърсъл”.

На Острова с усмивка си спомнят за музикалните набези на някои от най-големите звезди на британския футбол – от дуета на Глен Ходъл и Крис Уодъл (“Diamonds Lights”), през “Head Over Heels in Love” на Кевин Кигън и “Fog on the Tyne” на Пол Гаскойн до “Outstanding” на Анди Коул.

От другата страна на барикадата Род Стюърт споделя след несполучливия си опит във футбола: “Животът на музиканта е далеч по-лесен. Мога да се напивам и да творя, но не мога да пия и да играя футбол”.

Така Кевин Уолкър е първият, който може да отговори от първо лице на въпроса: “Кое е по-хубаво – да вкараш гол пред хиляди зрители или хиляди зрители да слушат и аплодират музикалното ти изпълнение на живо?”. “Ооо, това са две коренно различни емоции. И аз имам привилегията да изживявам и двете”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"От футболист до поп звезда" ->> ***!но проблема не е в този факт, а в това, че ви ги навират като символ на успеха в очичките!
3
0
 
6
 
! Отговори
Владислав преди 9 години
До автора: прочети и за Хулио Иглесиас - вратар в Реал Мадрид и световноизвестен певец!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма дума "неособено"!!!
1
1
 
5
 
! Отговори
????????? преди 9 години
Какво е това УоЛкър????И ускито ли вече се чете Джони УоЛкър????